V 33

Hej! idag går jag in i v 33 (32+0) då händer:

v33:

Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla igång musklerna så gott det går. Aktiviteter som brukar kännas bra är promenader, simning och yoga för gravida. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär i samband med graviditeten. För att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att man behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple.

Ju tyngre man blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Det blir ofta värre på sommaren då det är varmt ute. För att minska besvären kan det vara klokt att vila lite varje dag. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan man kliver ur sängen på morgonen. Man kan pröva om det hjälper att ta ett bad. Vattentrycket är högre än lufttrycket och pressar vätskan i svullna vävnader in mot blodbanan igen.

Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under ett par veckors tid.


kollaget blev visst lite litet? vet inte varför. Ser iallafall ut som min mage är mindre nu i v 33 än 32? men beror ju lite på hur min älskling ligger när jag tar fotot ;)

kan medela att h*n har fått in några kickar på mitt revben.. känner fortfarande revbenen en del och de är alldeles ömma
:(  mest på höger sida. Men det är okej bebis, bara för att det är du :)

Skriver mer ikväll och lägger ut lite bilder på persmässfynd ;) nu ska jag vila lite och sen fixa lite middag tills M kommer hem ;)


PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0