Reklam

Nu åker vi till de norska fjällen imorrn bitti ;) såå hejdå Sverige & gott nytt år.

Här kommer mina favoritreklamer för tillfället.. sååå söta.





 

Puss, häej!

Hafjäll

På fredag packar vi bilen och drar till hafjäll för lite skidsemester samt nyårsfirande. Putte & silvy har fixat en stoor stuga, där vi ska bo :) Det ligger alldeles i backen.. så det är bara o hoppa på skidorna o åka iväg.. för de som kan det da :) jag ska väl ge mej ut i längdskidspåren ja, för utför vågar jag inte ge mej på igen ;P
det ska bli väldigt mysigt iallafall.

Idag var jag ner på stan o trängdes med hela karlstads befolkning.. ingen ute på "stan" men på gina tricot minssan, där var ALLA... blidde ingen shopping där idag med andra ord. Däremot fick det följa med en långärmad ljusrosa topp från cubus och två långärmade toppar från bik bok med mej hem idag. Skitsöta :)

Nu håller vi på o lagar mat, kyckling potatis och den där goda soltorkade tomater creme fraichen.. :) yummie!

Igår var vi föresten på pitchers o åt lite mat o tog ett par öl. Hann & Robin och Nina och hennes far kom o gjorde oss sällskap, trevligt, trevligt. :) Lugn och trevlig kväll med andra ord.

bilder från hafjäll
image540

image541

image542
here i come.. not :)

image543
snarare här :)

image544
God fortsättning på julen ;)



 kramar

Julen 2007

Jahapp? då var den julen över.. det går så himla snabbt :(

På förmiddagen var vi hemma hos min familj i Ulvsby o hade kanon mysigt. Tack för alla  fina klappar och god mat :) Efter det åkte vi till mina svärföräldrar o firade jul där också :) Jag är väldigt nöjd med julen.

Avslutningsvis åkte vi hem hit o njöt av det sista av julen med att se på djungelboken, som vi fått :)

Idag lutar det åt att gå ut o äta någonstans o ta nån öl. Någon utgång blir det nog inte.. tycker det är hysteriskt med folk ute en dag som denna, men man ska väl aldrig säga aldrig? ;)

Hoppas ni allesammans har haft en kanon jul ni med :)

Kram kram

image533
brorsan & jag. Liite suddiga..

image534
kusinen o jah

image535

image536
jag, mackans sister och hennes man

image537
nya kuddar o ny filt :)


image539
vår nya älskling ;) bio suround system (eller hur det stavas ;) *wooohooo*



Säger så, häej!

Uppesittar kväll

Hej o hå!

Nu har man vart o tränat da :) såå skönt. Det var faktiskt ganska många på gymet, så här dagen före julafton. Det trodde vi inte :) kul o träna på nautilus med, som på gamla goda tider :)

Idag ska vi bara ta det lugnt o njuta av ledigheten, åka o lämna lite julklappar till diverse utvalda :)
Sedan ska bettan styra sin kos mot Ulvsby, där det vankas uppesittar kväll o myyss med familjen.
Vi har tänkt att vinna nån mille ikväll.

I år har det icke skickats några julkort från familjen Schönfeldt/ Karlsson :( hemskt ledsen för detta.. vi vela rätt länge fram o tillbaka vilket kort vi skulle framkalla ( vi skulle göra egna) men kom aldrig överens om nåt bra.. så det blidde inget isället :) Tack alla ni som har skickat julkort till oss :) här kommer vårat bidrag för i år:

image532

                     GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR MALIN & MARCUS


Kramar

Scrapbooking

Hello alles!

Idag har vi varit i handlat det sista inför julen :) vart så mycket att bära att vi fick ta taxi hem.. haha!
Var in en sväng på panduro idag och handlade lite scrapbooking grejer och har gjort mitt första alster :) vet att jag kanske inte gjort helt "rätt" men det här är första och absolut inte sista ;)

image527


image530


image531
Nej nu ska vi göra köttbullar o locket måste ju läggas på brunnen med ;P
Vi hörs! Trevlig lördagskväll!

För det är ingen vanlig dag, för det är Sannas födelsedag :)

               Hurra, hurra, hurra! :) hoppas presenten föll dig i smaken.

image526
Grattis på 24-årsdagen <3

Sanna är min "nyfunne" vän, men det känns som vi kännt varann i all evighet. Detsamma gäller min Marcus o hennes Mattias. :) Vi tänker nog rätt lika hon & jag. När vi skulle på klassresa, hade vi tillåme likadan rosa väska ;) hihi.

Idag har jag varit ut till min kära mor där vi fikade med Mammas farmor o min mormor :) min "gammel farmor" e snart 96 år, å klarare i huvudet än vad jag är många gånger :) Hon är verkligen imponerande. Kul o träffa henne var det.

Nu har min älskling kommit hem. Så ikväll blir det lite mys, kanske tillome ett glas vin. Det är ju jullov för oss båda nu :) Det låg en present till mej på sängen när jag hade varit ute med soporna. en "införjulpresent" fyra olika cremer av märket SPA.. mmm, ska lägga mej i ett varmt bad sen tror jag :)

just det.. måste ju slå ett slag för min vän o kollege Agnetha, som gör kanon snygga smycken! hon har du gjort en hemsida, där man kan kika på alla smycken hon gör & sedan säljer. Man kan även special beställa, utifrån sina egna önskemål.
Ta en titt: ------>  http://www.designatenga.com/  
Nej, nu ska vi äta. Kram på er sålänge!


Värmespolar

Sitter nu med x antal tjusiga värmespolar i mitt hår. Fick dem av Mamma för ett tag sedan. Tror hon hade de när hon gifte sig? inte igår med andra ord ;P men måste bara säga: Shit vikka lockar! det tar tid, men det får det vara värt. Har du suttit inne på denna i flera år mamssen!? *morr* ;)

Dagen idag har varit ganska jäktig, men himla kul. Började med att gitarrspela och dansa juldanser på gillet. Vi estetiskt lärande, bjöd in idrottslärarna på lite juldans o gitarrspel.. trevligt,trevligt.

Därefter åkte jag direkt och jobbade :) kuligt.

På fredag ska vi ta en liten tur över till charlottenberg o köpcentret där, handla de sista klapparna.. kanske även en ny julklänning? vi får se, vi får se? ;) skulle inte kännas helt fel dock. Annars får det bli den röda som jag hade förra året

image524

juldagen, förra året

Happ, då har man jullov då :=) skönt! ska inleda denna ledighet med ett tokpass i gymet imorgon bitti.
Sedan ska jag bege mej ut till ulvsby, där det vankas fika med mamma,mormor och "gammel farmor" det ni! inte dåligt :) senn ska jag ta hand om min älskling, som åxo ska ha lite "lov" nu :)

Nu måste jag titta till håret!

tjing,tjing

dans kurs?

Hej! har ju inte uppdaterat på hela helgen, så därför slänger jag tillm ed två inlägg här o nu :)

jo, dans kurs ja. har fått mer smak för detta nu, så jag o kära jenssan ska antagligen börja dansa :)fundilerar lite på KAU:s danskurser.. hm, ja vi får se :)

image517
bild tagen från kau:s danskurser. Jag vill, jag vill, jag vill :)

Jag förstår nu iallafall tanken med varför i skulle uppträda inför så mycket pubilk. Tanken var att vi skulle förstå hur viktigt det är att barnen får visa upp det de har jobbat med. Jag tyckte det var jätte kul, o det tycker förmodligen barnen också. Sedan att det råkade bli en sån stor publik som vi fick, det är en annan femma ;)

pratade med svärmor för ett tag sen, de hade jätte gärna velat sett eldkonsten. Hon var lite besiken för vi inte hade sagt nåt. Jag lovade att nästa gång, lovar vi att berätta :)

innan jag hoppas i säng kommer några "bakom kulisserna" bilder. Natti natti

image518
man kan nästan ta på nervositeten här inne.. jag e tokfokuserad

image519
jag i den vita mössan :)


image520

image521

image522

image523

Julpyntat bloggen lite

Hej allihoppa!

föresten, vilka är ni som läser ? vore kul om ni lämna en kommentar, så jag vet vilka ni är ;)

Helgen har varit bra och den har gått i julens tecken. Eftersom vi inte ska fira jul ihop med N & L i år, så hade vi en "lilla julafton" hemma hos dem i lördags, jätte mysigt. Men så liten kan man inte kalla den, eftersom vi fick ett hemmabio paket!!! ja, ni läste rätt. o inte nog med det, en del annat också :) vi sov över där också.
Tack för allt!

image502



I söndags var vi bjudna med till familjen pettersson/Asp, men macki vart dålig över natten till söndag o vi ville icke smitta Alvisen med någon förkylning så här inför jul o allt. Så vi blidde hemma. Vi får ta julklappsbytet i veckan? :)
jag skulle vilja köpa hela världen till Alva, men jag får försöka hejda mej ;)

Jag har julbakat lite också. Kanske inte världens snyggaste, men ack så gooda.

image506

image507
inspiration av Svägerskan Lotta ;) julkulorna som väntar på att få komma upp i granen.

image508
julklappar ;)

image509
fäärdigt

image510
åså ischoklad :)


Nej, nu tror jag sängen väntar på mej. Ska jobba imorgon o det ska bli riktigt kul :) tränas ska det med innan jobbet. Sköt om er nu! så hörs vi.

Kramar!


Jag vill börja dansa

All denna träning, väntan, förväntan, nervositet o så pang så är allt bara slut :( på bara några minuter

Jag är så glad att vi fick vara med o ta del av detta, verkligen :) åååh, jag vill bara göra det igen.

Jag måste erkänna att jag var skraj för elden, tappade nog fokus en aning, när den började tokbrinna. Men det gick ju bra..förutom att den välte...

Shit, jag är bara såå nöjd att vi har gjort det här! längtar efter att få se filmen. SVT kan även visa nån snutt imorrn, å även kanal 12 var där o filma.

Nu kommer det snart en pizza till oss, å jag ska försöka få bort detta snygga  teatersminket.

Här kommer några bilder min kära mor hann ta ;) kommer antagligen fler, när jag fått a kompisar.
Puss! tack för alla som kom, jätte kul :)

image494

image495

image496
tredje från höger är jag ;)

image497

image498
fågeln fenix

image499

Snart smäller det!

oh my god! låg sömnlös igår å tänkte: 1,2,,3,4,5,6,7,8... osv o tänkte igenom hela dansen. Av nån anledning kom jag bara till hälften och fick börja om igen, o igen, o igen. 

halv sex steg jag upp, pigg som en mört för att bege mej till min vfu plats, där jag var inbjuden på luciafirande :) myysigt. Sedan vare bara snabbt hem o klä på sej 180 lager kläder o ge sej iväg mot museet för repning.

å Idag satt den! dansen alltså. Sååå gött. efter allt repande, så är det skönt när man sätter den, gång efter gång. Hoppas innerligt att det så även blir imorrn. Är fortfarande inte så god vän med eldskulpturen.. men vi ska nog komma överens ? :) Längtar mycket till imorrn, samtidigt som jag är apnervös. Men ändå vill jag inte att det ska ta slut imorron. Aldrig mer kommer vi göra vår dans :( mycket dans i bloggen nu, men det är det enda som kretsar i mitt huvud, det enda jag gör om dagarna.

men imorgon är det alltså över.

Gårdagens glöggklväll, var jätte mysig. Kul att ni kom! :)

Wish me good luck tomorrow.

Kram

      image493
                                             GOD JUL                                    

Fokus..

*Pust* idag har vi övat hela förmiddagen, för att sedan åka ner till sandgrundsudden för "pressvisning". Jag kan medela att det är rätt tufft att få ihop saker o ting i en grupp om ca 10 pers.. det är inte lätt alltså. Men nu är vi verkligen på gång :) Pressvisning ja.. idag var det "bara" tidningarna som var på plats. tv4 & kanal 12, kommer förmodligen under genrepet på fredag. Så håll utkik ;) man kände sej väl inte allt för tjusig, när man dansat en förmiddag, men men :)

När ingenjörerna skulle presentera skulpturen vi ska dansa till, vart jag SÅ nervös.. det ska vara fyra meter hög o snurra och gnistra lite.. tjena! kan inte låta bli att tänka att det räcker med att en enda liten grejj pajjar, så rasar allt.. men så FÅR jag inte tänka *slår på mej själv* vi måste behålla FOKUS och gå in i våra kroppar, som det så vackert heter. Jag kommer ha skulpturen så jag ser den i ögonvrån iaf, bra det. Nog om detta. Det kommer bli as bra :)

Tinna kommer om några timmar o vi ska ju ha lite glögg kväll..med gitarr tydligen ;) haha! hon har fått för sej att JAG ska spela för HENNE..hahaha! skulle inte trot! ;P hitta den här bilden på hennes blogg..haha

image491
Hell yeaah! :D

Skulpturen: Stora Jord

Hallå alles :)

Presskonferans med diverse medier imorgon..gaaaahh! now I'm feelin a bit nervous.. :)

Har nog sagt det här 20.000 gånger minst.. men aahh vad det är kul o dansa! hela klassen är såå duktiga! så kul att se. Har fått hört en del positiva saker idag som jag blev väldigt glad över :D Ser mig verkligen inte som någon "dansare" men om det ser bra ut, så är ingen gladare än jag. Koreografin sitter bättre idag iallafall. Vi har ett par dagar till på oss tack o lov. Jag har lite svårt för en rörelse, så jag får träna framför spegeln ikväll :)
Vet inte om jag har nämnt det.. men vår grupp är den enda gruppen som ska ha "live band" en discjockey som ska spela musiken live.. Vår första repning med bandet blir på fredag förmiddag! hoppas de inte gör några större ändringar i musiken då... då dör jag ;)

Efter skolan åkte jag till KAK för ett styrkepass, överkropp. Gick riktigt bra, men kände att man redan använt många av musklerna i dansen.. :)

Igår sov jag hemma hos mamma o pappa! vi såg på sunes jul o drack glögg ;) kanon mys! Sov i mitt gamla flickrum, sov som en stock.

imorrn kommer tinna över o dricker glögg & ser på bonde med mej :) myysigt. Nu ska jag göra lite kvällsmat och krypa upp i soffan till Andra avenyn/ desperates ;)

KRAMAR


image490


Eldkonst info.

Fredagen den 14 december klockan 19.30 är det dags för Eldkonst på Sandgrundsudden. Det är sjätte gången detta färgsprakande evenemang går av stapeln och projektet kan nu befästas som en tradition i Karlstad. Skådespelet kan upplevas både på nära håll och från de närliggande stränderna vid Klarälven. 1 000 marschaller kantar besökarnas väg mellan de olika installationerna. Förra gången Eldkonst uppfördes (2005) kom cirka 2 000 åskådare.

Eldkonst är ett unikt samarbets- och samverkansprojekt. Själva föreställningen utförs av cirka 200 studenter från olika kurser och program vid universitetet och bakom arrangemanget står Värmlands museum, Karlstads kommun, Dans i Värmland och Karlstads universitet inklusive Musikhögskolan Ingesund. Projektet görs i samarbete med ett företag i Säffle och delfinansieras av EU Mål-2.

Inom universitetet samarbetar studenter från Innovation- och designingenjörs-utbildningen, Lärarutbildningen samt Komposition- och Ljudsättarutbildningen vid Ingesund. Arbetet med Eldkonst är studenternas tentamen på respektive kurs.

Årets föreställning heter Chaos in motion och temat är de fyra elementen, vatten, jord, eld och luft. Elementen gestaltas vid olika stationer med dans och installationer. Dansarna utgår från geometriska figurer, Platons solider (kristaller) vilka symboliserar de fyra elementen.

Eldskulpturerna byggs upp av trälister, halm och ståltråd. Den konstnärliga upplevelsen bygger på det förlopp som startar när man tänder eld på skulpturen. När branden sprider sig lösgörs delar så att skulpturen hela tiden ändrar form eller skiftar i intensitet - ett slags automatiserad koreografi. Man räknar med att det går åt cirka 260 kilo halm till skulpturerna.

Karlstads kommun representeras av räddningstjänsten, tekniska verken och kultur- och fritidsförvaltningen. Värmlands museum håller öppet under kvällen, caféet är öppet till 22.30

Förhandsvisning
En utställning med modeller av skulpturerna visas i foajén på Värmlands museum 12-14 december, och onsdagen den 12 december kl 13.00 är det pressvisning i museets hörsal där det bjuds på smakprov av både dans och musik.

Som konstnärliga ledare för projektet står koreograf Cecilia Bjertoft och scenograf Anders Kadhammar.
kopierat från:  http://www.kau.se/aktuellt/artikel.lasso?artikel_id=5617


Julmys

Godmorgen alles! presic avnjutit en god (jul)skinke smörgås..mmmmm :) tidigt,jag vet. men ack så gott.

Till o börja med så kom nolgård (mackans fotbollslag) 2:a i cupen :) Grattis! finalmatchen tyckte tillåme jag var SPÄNNANDE :) 2-1.

Därefter, hämtade vi upp våra gäster och styrde vår kos mot Herrhagen och hem till oss. Där pysslade vi som aldrig förr, jultomtar vart det. Eller.. det var meningen iallafall.. se resultatet nedan.. :) Grabbarna griljerade sedan skinkan o sylvi & jag bakade pepparkakor. Yumie!

Sen var det ju givet att se några välvalda avsnitt av sunes jul :) Guud såå kul det är alltså!

En riktigt trevlig kväll var det. Idag ska jag & desire till mariebergsskogens julmarknad..åh det ska bli mysigt :)
måste göra mej iordning nu, hon kommer snart o hämtar mej.

Här kommer lite kort från gårdagen...haha!

    

image477
mycket koncentrerad

image478
pysselhörnan ;)

image481     
;)

        

image484
haha! stackars våra gäster ;) men många skratt fick vi ..haha. Tinna, den böhöver stämmas igen..om vi säger så ;P

image485
jag "lekar" amanda, när vi spelar hennes version av Hallelujha...:)


Yes.. galen kväll alltså o mysig.

Nej, nu måste jag göra mej iordning. hejsvejs!

Lördag

:) idag blir det julbak för hela slanten :) silvy & jag ska gå ner på stan o leta efter nåt julpyssel som vi kan pyssla med, när grabbarna griljerar skinkan :) sen blire pepparkaksbak med (norsk deg, det ska bli intressant! ;)

Mackan är o spelar fotbollscup, å jag ska städa lite här.. hann inte så mycket igår :/

hela dagen igår var vi o repade på dansen. Vi var även nere på sandgrundsudden o övade.. shiit vad LERIGT haha!
gött att man ska "ramla" i dansen.. :( jaja, hur en har tvättmaskin.


Nej, måste sätta lite fart nu, måste fixa den ultimata julstämmningen ;) lägger säkerligen upp lite bilder imorrn.

Ha en bra lördagskväll!!
Kramar

Mobiler och jag ;)

Kenza har en tävling just nu i sin blogg, man kan vinna en mobil.
(Håll muspekaren här nedanför så kommer adressen upp..)http://kenzaas.blogg.se/1196859776_tvling.html#comment
 kika gärna förbi, bra blogg by the way. Hon är "bara" 16 år och modell, men har båda fötterna på jorden och skriver väldigt vuxet och moget.

Varför tycker jag att jag ska vinna denna mobilen då?

Jag tycker väl inte att jag har haft någon direkt tur med mobiler under åren.. haha! alltid har det varit något fel.
En mobil tappade jag i... toaletten.. ja, skratta ni, men det var då inget roligt ;) en annan har ramlat ur fickan när jag cyklat och blivit helt knasig :( När jag får drygt ett år sedan såg Nelly Furtados "nya" video med en nokia guld telefon, tänkte jag att den bara MÅSTE jag ha, den är säkert skiiiit bra.. sagt och gjort jag köpte en sådan. Den har jag än idag, och den är rena SKITEN. Trots att jag lämnat in den på lagning, så krånglar den. man får vara nöjd om man hörs när man pratar :(

Vill gud inte att jag ska ha en fungerande mobil?

 Så Kenza, om jag vinner, då loovar jag att inte tappa den i toaletten ;) jag ska vårda den med mitt liv ;)

Kramar

Dans, dans, dans :)

Shiit vad kul det är att dansa alltså ;) Har tränat inför eldkonst uppvisningen hela dagen idag. Min grupp ska ha uppvisning vid slutstationen, vid den stora eldskulpturen. ( den kommer vara 4 meter hög) huuaa... hoppas den inte får för sej att välta. Idag har vi dansat tillsammans med danskompaniet. De dansar presic innan oss, så vi har gjort en övergång till vårat nummer. Jag tänker inte gå in så mycket på vad vi gör, för då blire inge kul för de som har tänkt gå o titta ;)


Igår jobbade jag på solen, å det var såå kul att vara tillbaka där.. har saknat sååå. Trist att man inte alltid kan rycka in när det behövs, när man pluggar, men så är det ju.

Har nog inte så mycket mer att säga, det är mest dans som snurrar i mitt huvud nu.. Var å träna igår det gick bra :)
Idag ska jag köra med hantlarna här hemma, orkade inte köra till gymet idag ;)

Just det.. på lördag kommer ju Putte & Sylvi till oss o ska julbaka :) det ska bli kul. Får se om det kanske även blir en utgång? putte har fyllt år också.

image472
     sylvi & jag



Nej, nu ska jag träna på gitarren, vila lite sen blire bonde :)
Pusss, häej!


Ny vecka

I helgen har det julpyntats lite, eller anventspyntats iallafall :) såå mysigt såå.
Igår drack vi årets första glögg o åt årets första pepparkaka, mmmm :) sen såg vi några favoritavsnitt av sunes jul..haaha! Pulkapappan, rudolf hugger gran och julbak fick det bli. Vi har tyvärr bara avsnitt 12-24, måste se till o skaffa de första avsnitten med :)

              

Idag var första skoldagen på en månad, det var kul att se alla igen ;) nu väntas hårdträning i dans... själva uppvisningen kommer äga rum på sandgrundsudden den 14 dec kl. 19.30.. å jag är grymt nervös :( det läskiga är att vi ska dansa vid eldskulpturerna.. shit, gillar inte eld så mycket.. men,men det blir nog kul.
Har haft ont i huvudet idag, så jag hoppas träningen idag och kör desto hårdare imorrn istället. Nu ska jag träna lite på julsångerna vi ska kunna på gitarr den 19:e och sen blir det Andra avenyn ;) yeaahhh

image469

RSS 2.0