Lördag

Godmorgon alles! torsdagen gick i ett. Först mvc besök, vilket gick bra :) huvudet är så kallat "ruckbart" nästintill fixerat :) jihoo. Nu är den startklar, så att säga.. Hjärtljud 142 och alla andra värden bra.

Efter bm hann jag fika lite med Maria :) det var allt för längesenn vi sågs. Sedan bar det i väg på föräldragrupp, denna gången på familjerådgivningen. Mackan kom hem strax efter den var slut, så han hann inte vara med tyvärr. Kändes lite så där att gå till familjerådgivningen själv, när alla andra var par.. men,men. Rätt bra info tycker jag.

Senn kom mackan hem :) vi lagade god middag och jag hade bakat en liten efterrätt.

Igår var jag hemma hos min farmor en sväng och hon hjälpte mej att sy ett påslakan + örngott till vagnen.
Jag hittade ett svart/rött påslakan i förrådet, med massa hjärtan på som passar perfekt till vagnen, då den är just svart & röd :) Senn gick jag o M en sväng på stan o kikade lite, för att sedan gå hemåt igen. Igår kväll bestämde vi oss för att gå ut o äta, så det gjorde vi. MYS. Tog alkoholfritt vitt vin igår, det var inte så tokigt :) När vi ätit upp åkte i hem till Anna, stefan o Hugo på kvällsfika hos dem :) mysigt. Innan det var dags för natten för Hugo, hann vi snosa lite bebis också ;)

Så jag har haft lite fullt upp :) med det är gött.. då går tiden fort..

Vi funderar på om vi ska fira vår 1åriga förlovningsdag idag, eller om vi ska vänta tills på måndag ( då det är på riktigt)
vi har fått ett riktigt mysigt erbjudande, som vi tänkt slå till på. Ja, vi får ta ett litet möte här helt enkelt hur vi ska göra ;P

Vi hörs!!

Puss, kram


Jag & Maria 1 eller 2 år sedan

Torsdag

Godmorgon!

idag är det torsdag och jag är HAPPY :) sitter o väntar på att bege mej till barnmorskan, ska bli så kul. Hoppas, hoppas att lillen är fixerad, men det tror jag nog inte.. bus bebis ;P

Fixade lite höststämmning här hemma igår kväll. Bytte säng kläder och gardiner o duk i köket. Självklart blev det sol idag för det.. :)

Nej, nu måste jag göra mej iordning så jag hinner.

Uppdaterar hur det gick sen!

PUss



Bus bebis

Hej! senaste dagarna har jag varit lite sjuk :( i måndags låg jag o sov i princip hela dagen och hade inga problem med att somna på kvällen sen heller..

Men nu är det bättre :) bara lite förkyld.

Idag går jag in i V 36. Jag är så nöjd med att jag sover så gott om nätterna fortfarande. Men inatt busade bebis lite med sin mamma..
H*n låg och bullade upp rumpa och ben alldeles uppe i höger sida av revbenen kändes det som, så det gjorde lite ont o ligga på min favoritsida höger. När jag lite diskret försöker vända mej om till vänster (vänder mej sakta och tänker att, kanske den inte märker nåt..) men min bebis lurar man inte så lätt. Det tar ca 10 sekunder, sen är det sparkar mot revbenet. Så på vänster sida kan jag inte sova, så det får bli höger, då är bebis lugn iallafall :)

i v 36, händer detta:

Bebisen - Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. (34 cm från huvud till stjärt.) Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.


Du
- Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.

Imorgon ska jag till BM och vi ska gå igenom tankar inför förlossningen o senare ska jag på föräldragruppen familjerådgining står på schemat..

Idag grejjar jag o pysslar jag lite här hemma :) gjort lite plats för vagnen och sådana grejjer ;)

 
v 36 (35+0)

På måndag firar vi 1 årig förlovnings dag :) tror vi ska fira det lite i helgen. Jag firar det med att inte ha ringen på fingret.. ;P men runt halsen får duga det med :)



Ha det så bra!

FIxar dag

Godmorgon!

ja, igår fixades det här hela dagen lång ;) bebipyssel. Mamma & pappa kom hit på eftermiddagen o pappa satte upp skötbordet i badrummet. Tack! jag hade bakat äppelpaj som vi myste med efteråt.
Sedan pysslade jag och ställde in allt i de olika facken, som vi hade hemma. Det gjorde verkligen min dag. Såå kul att få pyssla o lääängta lite till.. <3


Bara att fälla upp när det inte används. Perf.

Lite senare tvättade jag alla babykläder samt sängkläder till spjälsängen. Tyckte mycket blev så skrynkligt, så jag ställde mej o strykte sen också. På kvällen kom dezi o vi kollade på film o myste tills klockan blev nästan halv ett.

Idag tar jag kanske en sväng ut till willys. Tänkte köpa pappers servetter o göra rent små rumpor med. Har ju bara våtservetter hemma, men har läst att man ska vara ganska sparsam med dem, då de lätt torkar ut huden. De är ju bra att ha med om man ska bort eller så iallafall.

Annars ska jag nog sitta lite på ballkongen o njuta lite av den sista? solen.

jo! på begäran från Lotta. Här är recept på äppelpaj som jag har.

Fyllning
5 äpplen
1 dl socker
1 msk kanel

Pajdeg
1,5 dl mjöl
1,5 dl socker
100 g smör

Kärna ur äpplena och dela de i små bitar. Lägg dem i en smord form. Strö över socker o kanel och blanda runt. Blanda till pajdegen. Lägg degen som ett lock ovanför äpplena. (tror det är detta som skiljer sej mot andra recept!?)
Går bra att smula degen också, det gjorde jag igår ;P

Grädda i ca 25 min, 225 grader

Servera med kall vaniljsås!

Puss så länge!

 

En älskling


                                                       Min älskling


Detta underbara sms vaknade jag till i morse:

" Godmorgon! Hur mår min lilla prinsessa och bebisen idag då? :) Älskar dig"

En bra start på dagen, tycker jag.

Saknar dig redan love!! <3

Bröd för gravida magar

Hello!

allt väl? här är det bra. Jobbar mina sista bestämde dagar här snart. Gött på ett sätt. Tråkigt på ett annat. Kul ju att ha något att göra om dagarna.. men jag ska nog hitta på lite saker som får tiden att gå.

Häromdagen, när älskling var på fotbolls match, bestämde jag mej för att göra ett bröd som vi pratat lite på. Solrosbaguetter närmare bestämt. De vart väldans goa måste jag säga.

1 paket jäst
5dl ljummet vallen
0.5 dl olivolja
1 msk salt
1 dl solroskärnor
1dl linfrö
1 dl skalat sesamfrö (hade inte det hemma, men det blev gott ändå)
12-13 dl vete mjöl.

Smula jästen ordentligt i en bunke. Häll på ljummet vatten och olja. Tillsätt salt, solroskärnor, linfrö och sesamfrön och rör om igen. Arbeta in ,jölet, spara lite till utbakningen. Jäs i ca 40 min. Dela degen i 8 lika stora delar. och baka ut baguetterna på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter.

Lycka till!! Kan säga att Marcus ÄLSKAR det här brödet ;) å min mage med :)

 
Mysig kvällsmat ;)


Igår var jag o jobbade på ett fritids.. kan lätt bli lite segt, då det inte finns några speciella uppgifter när det fortfarande är sommarlov, men jag o några tjejer började pyssla lite med smycken ;) det fördrev tiden lite iallafall.
Gå in på den här länken: www.designatenga.com dår har ni en som KAN göra smycken!! :) jag & mackan har tänkt o beställa ett varsitt halssmycke med våran älsklings namn på, vad det nu blir :) Så nu vet du det NETA :)


mina prinsess örhängen ;) haha

Går in i V 35 idag! helt ofattbart!! längtar så mycket tills det drar igång, samtidigt som jag är livrädd på samma gång.
Vi kallar den lille där inne för nåt så påhittigt som "bebisen"  gärna med uttalet "bebish" :) vi sa det igår, att vi säkert alltid kommer kalla han/hon för just bebisen.. haha, säkert måttligt populärt? ;) Bebish, mår iallafall utmärkt vad det verkar och hjärtat slår fint 136 slag i minuten senast. Vi har en lite busig bebis, som snurrar runt lite i magen just nu. Men det har ett litet tag till på sig att fixera sig på. Kan ju inte vara kul att ligga stilla i en ställning heller ;P


v 35 (34+7)

Nu är älskling på sitt sista borta jobb.. känns SÅ skönt. Vi trodde väl kanske inte att det skulle bli nåt mer nu heller.. men han måste ju dra hem lite pengar till familjen, så så fick det bli. Han kommer hem inom tre timmar OM något oförutsägbart inträffar och lillen vill komma ut till oss tidigare.. Saknar dej redan! man blir så van o ha han hemma. Det har vart helt underbart <3
Igår hämtade vi hem ett skötbord också! som jag har längtat att få grejja med  det. Pappsen & jag fixar nog upp det den här veckan.. hehe! ett BRio skötbord, med massa förvaringsmöjligheter. Perfect.

Nu väntar jag på att Dezi ska komma hit o mysa med mej! så jag ska sätta på lite te'e åså nu.

Hade gott!!! puss

Saknar

Pratade med min käre vän Sanna nu, det var alltför längesedan sist! ses om en vecka iallafall, då får vi ta igen allt :)

<3


bästa Sanna & jag på 60-70 tals fest förra hösten :)



Puss! <3


idag har jag även träffat två godingar vid namn Kimsan & Linn. Tog en fika på stan, trevligt, trevligt :)



sedan har Stefano tittat förbi o kikat på fotboll :) o nu blir det söndags middag!

Hade gott tills vidare. Imorgon ska jag till BM igen, får se vad som sägs den här gången :)

Puss, häej

Godmorgon

Godmorgon sunshines!

Nu har jag fixat ihop lite frukost på sängen till mej o min älskling. Så nu blir det frulle och morgon tv i sovrummet.

Ta vara på de ni älskar ni också <3


Lyxig vardagsmat

Hejsan! ber om ursäkt för dålig uppdatering ;P här är allt bra, lite trött nu dock. I fredags var i på vår första föräldragrupp. Det var väldigt trevligt och vi verkar ha en bra grupp :) den här gången handlade om förlossning. Vi tjejer fick diskutera några frågor och så fick killarna gå ut o diskutera några frågor. Vi såg på en film efter det och sedan gjorde vi en andningsövning när killen nyper på insidan lår. Funkade hur bra som helst faktiskt. Stor skillnad på om man andades och om man inte gjorde det.

På kvällen åkte vi spontant ut till Anna, stefan & lilla Hugo. Världens goaste Hugo för övrigt :) hade jätte mysigt i stugan. Grillade och satt framför en brasa o myste

Jag har det så lyxigt nu om vardagarna när älskling ju jobbar hemma :) får bra och god mat lagad. När jag är själv, blir det så tråkig mat... :( det här fick jag härom kvällen.


korvstroganof me ris, med en lite "lyxigare touch" ;)

Puss & godnatt, skriver mer imorrn. Ska försöka lägga ut mer bilder då med.

Jobbat

Hej hallå! den här veckan har jag börjat jobba igen. Igår hade vi 3 barn på 3 personal och idag 6 barn. Lugn start med andra ord. Men nästa vecka är vi full barngrupp igen.

Efter jobbet idag åkte jag in till stan och fikade med en arbetskompis, som har jobbat på förskolan som jag är på.
Mycket trevligt!! :) fick höra att jag var vackrare än någonsin :) sådant värmer, speciellt när man känner sej som en mindre elefant själv ;P

cyklar till jobbet nu, o ska försöka med det så länge jajg orkar.. i vanliga fall tar det typ 10 min, nu tar det 15-20 minuter och då är jag ändå trött.. haha! men det är rätt skönt iallafall.

går in i V 34 imorgon! :) mellan 4-9 veckor kvar nu

så här ser jag ut just nu.,.



idag har den lilla älsklingen haft hicka så att det har synts utanpå magen.. :) lilla hjärtat då.


Så nära, men ändå så långt borta   ♥

"Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor

Du är så otroligt efterlängtad
och vi håller dig redan så kär
Det kanske låter konstigt
med tanke på hur liten du faktiskt är

Vi kallar dig redan
för vår lilla skatt
Och om sanningen ska fram
så drömmer vi om dig nästan varje natt

Jag kan inte med ord beskriva
hur mycket jag längtar efter dig
Tänk första gången jag får hålla dig i min famn
det kommer betyda så oerhört mycket för mig

Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor"

(lånad dikt.)

Nu ska jag ta ett bad innan älskling kommer hem, sen blir det en promenad med Dezi!
Puss o kram så länge ;)


Lite bilder

Gomorron.

 
älskade baby


ute på en kvällspromenad


hänger in senaste inköpet. Klänningen kostade 19,50 och jag blev helt kär. Så OM det blir en liten tjej, så blir den perfekt till nästa sommar. Annars har jag förlorat 20 spänn.. tror jag kan leva med det :D


på gammelvala me M Och svärfar. Jag var så hungrig, så m fick köpa hamburgare åt mej, det första vi gjorde :)


den här vagnen hade de på "gammelvala" cool!


hej så länge..

Aj, aj i revbenen

Lilla, lilla bebis.. vi älskar dej, men måste du sparka mamma på revbenen? ;)

det gör såå ont. Favoriten är ju höger sida.. går knappt o ligga på den sidan (men det är enda sättet för att h*n inte ska sparka uppåt) men,men magen sjunker väl om några veckor, så förhoppningsvis går det över. Bara att bita ihop ;)

Annars är det bara bra tycker jag. jag och Dezi var till bergvik under dan och handla skor till henne.. Jag hittade även lite mer bebis kläder på rean. Som julafton! senare kom mamma o pappa o fikade med oss. Mackan tog en öl med sina arbetskamrater och jag & Dezi tog en härlig långpromenad i duggregnet!

När jag var klar med det var det dags för sex and the city ;)

idag vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt..så tråkigt väder & det är ju min sista "semesterdag" börjar ju jobba på måndag.

Nej, ska försöka dra igång nåt projekt här, blir så rastlös... ;P Eller.. kanske skulle jag bara lägga mej i soffan o läsa.. det gjorde ju inget det heller. :=)


Puss



Bebis saker

Tjena! sitter här o väntar på att M ska komma hem från fotbollsträningen, så tänkte jag kunde blogga lite sålänge.
Igår var jag med mamma på pärsmäss en sväng (rea på stan) Jag köpte ett träningslinne för 25 spänn, som jag ska ha sen när jag kan köra på riktigt igen. bebisens mormor köpte supersöta "nalleoveraller" ´:)


en i stl "alldeles nyfödd" :)


och en stl "lite större" blir perfekt i vintern under varma gossiga filtar ;)


till detta, var jag ju bara tvungen att köpa den här mössan också! jätte varm o mysig.


bebisens badbalja & badtermometer ;)

Det efterlystes nämligen lite fler bilder här  på bloggen.. jag är ju inte riktigt lika "linslusig" nu som jag kanske vart innan.. haha! men ska försöka lägga in lite mer bilder.. sen är det ju inte alla som vill vara med på bild här inne heller så..

Men nu har ni iallafall lite bilder på  lite av bebisens grejjer

Förövrigt så kan jag känna bebisens fot på min högersida (alltid samma ställe) det är tydligen jätte kul att sparka/sträcka ut foten just där ;) nästan så man kan ta tag.. hihi

Nästa fredag ska vi på vår första träff på föräldrautbildningen, ska bli såå kul. Började skriva lite med en tjej på familjeliv som var från karlstad och det visade sig att vi ska på samma föräldrautbildning :)

Föresten.. igår när jag kom hem från shoppingen med mamma.. 4 timmar för övrigt.. hade jag SÅ ont i mina små fossingar, som är så svullna redan, så då tyckte jag att jag var välförthänt av ett massagefot bad ;)


det var gott..

haha, senn ställde jag mej o bakade bröd samt en kladdkaka & middag tills älskling kom hem från jobbet!
underbart att ha dej hemma ska du veta. <3

senn var jag heelt slut och somnade till sex and the city..

nej, nu ska jag bege mej o handla vindruvor tror jag bestämt:)

Puss, kram

V 33

Hej! idag går jag in i v 33 (32+0) då händer:

v33:

Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla igång musklerna så gott det går. Aktiviteter som brukar kännas bra är promenader, simning och yoga för gravida. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär i samband med graviditeten. För att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att man behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple.

Ju tyngre man blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Det blir ofta värre på sommaren då det är varmt ute. För att minska besvären kan det vara klokt att vila lite varje dag. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan man kliver ur sängen på morgonen. Man kan pröva om det hjälper att ta ett bad. Vattentrycket är högre än lufttrycket och pressar vätskan i svullna vävnader in mot blodbanan igen.

Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under ett par veckors tid.


kollaget blev visst lite litet? vet inte varför. Ser iallafall ut som min mage är mindre nu i v 33 än 32? men beror ju lite på hur min älskling ligger när jag tar fotot ;)

kan medela att h*n har fått in några kickar på mitt revben.. känner fortfarande revbenen en del och de är alldeles ömma
:(  mest på höger sida. Men det är okej bebis, bara för att det är du :)

Skriver mer ikväll och lägger ut lite bilder på persmässfynd ;) nu ska jag vila lite och sen fixa lite middag tills M kommer hem ;)


PUSS

Promenix

hej hallå! eftersom det är viktigare än någonsin att lyssna på sin kropp, när man är gravid, så tänkte jag att mina rastlösa ben, ville gå ut och gå :) så det gjorde vi.. jag och benen alltså ;)

Gick circus en halvtimme å det var SÅ skönt! kände att jag gärna ville springa, men det får vänta ett tag till. Gjorde samma sak idag, lika skönt det. En halv timmes ganska så rask fart, känns som en timmes powerwalk just nu.. haha!
ska fortsätta med detta så länge det känns ok i kroppen.

igår kväll myste i med lite film och sen spelade vi lite Wii ;) det var längesenn.
Idag har vi kikat lite på nätet efter pojknamn.. nån som har något förslag? inte föör vanligt, inte föör ovanligt och ganska kort.. :)

Melwin, är nog det enda vi har än så länge.. o så klart Lova om det blir en tös.

Nu värmer m tacco rester från igår, så nu blir det lite käk.

---- Kram ----


Restless legs..

Åh vilken jobbig natt!! ! har knappt sovot någonting, pga myrkrypningarna i benen!

altså, jag kunde ha blivit galen. Jag var skit trött, men benen.. de ville ut o springa ett maratonlopp eller nåt.. :(
mackan hade vart vaken i princip ett dygn på jobb och var svintrött, så han somna gott med en gång han.. :)
jag låg väl o sparka runt i sängen nån timme. Därefter testade jag att lägga mej en sväng i soffan. Drog ut alla soffkuddar och la upp benen högt, men inget hjälpte... gick tillbaka till sängen, la mej åt andra hållet..."myrorna" fortsatte...

till slut visste jag inte vart jag skulle ta vägen, så jag slog på datorn och sökte på "restless legs" läste att det inte är helt ovanligt att det dyker upp under graviditeten, och att det kunde bero på järnbrist. I mitt fall har jag svårt o tro att det är det.Då mina värden vart bra + att jag äter nifirex (järntabletter) man kunde även ha brist på kalcium, vätska så jag drack både mjölk och ett flaska vatten. Läste även om en tjej som hade lagt en kall handduk på sina ben och tyckte att det hjälpte. Det var det sista jag gjorde och då tyckte jag att det släppte :) så jag somnade kanske vid 03, 03.30...
när mackan skulle gosa lite i mitt hår, kände han bara en blöt handduk... haha! jag hade ju vänt på mej... han undrade varför jag låg med en blöt handduk i sängen... :)

hört även att massage kan hjälpa innan sänggående, ska lägga fram det till mackan, för det här går inte!

jaja, nu ska jag äta lite lunch här, så får vi se vad vi hittar på ikväll :)

Kram på er!


Baby hörnan

Hej igen, så nu fixade jag till tavlorna.. blidde mycket bättre ;)

right now:



"Tänk att en liten del av dej o en liten del av mej, ska bli en liten vi.
En egen liten vi"

    
                                       =
        



är det någon som har nåe bra tips på hur man sätter upp en sänghimmel på bästa sätt? altså förslag på själva ställningen? håller på o klurar ihjäl mej här ;)

Nej just det... måste, måst laga mat.. tråk! gött att min älskling kommer hem snart o tar över den sysslan! :)

Puss, häej!

ni missar väl inte mitt förra inlägg..haha :)

Mvc besök idag

hej! idag har jag varit på ännu ett mvc besök, allt såg fint ut och hjärtat låg o slog fint på 142/min :)
Hon konstaterade även att huvudet nu ligger nedåt! Duktig bebis :) ligg kvar så nu.. :)

Jag följde min kurva som jag ska med, så det var skönt. Jag tycker alltid att det är lika kul när man ska till mvc. Ett steg närmare bebis liksom.

tog ett kort på "bebishörnan" men såg att tavlorna sitter för högt upp, så jag måste göra om ;P
hade tänkt ett väggord under.. men jag tror det blir för mycket. ska flytta ner dem lite, sen ska ni få se :)
håller på o gör en egen sänghimmel också.. får se hur jag löser det.. haha!!


V 32 :)

           

       
lite suddigt dock.. ber om ursäkt för det..  


bästa lästipset för blivande pappor!  jag vet, för jag har tjuvläst ;)

När jag hade varit på mvc, åkte jag hem till min farmor o drack kaffe på hennes ballkong. Mys! jag la mej ned på soffan, för farmor ville så gärna känna sitt barnbarns barn sparka lite, men alldeles stilla ville bebisen ligga då. Stönig till tusen!
nu sparkar den för fullt igen.. men inte på beställning, när "gammelfarmor" vill :) Vi hade läst i nwt att det skulle ske en solförmörkelse på förmiddagen, så vi satt ute o kikade.. men det hände inget! trist, vi som var så laddade ;)

Nu måste jag nog göra något att äta, trots att jag inte känner någon hunger alls. Bebis tar upp hela magen nu, så hungerkänslorna är som bortblåsta.. ibland.


Puss på er så länge!!

RSS 2.0