Tokis

Hej!

här har vi skjutsat pappan till jobbet, ätit lunch och nu sover sessan. Nu är det min "heliga" timme på dagen... å då sitter jag o bloggar..?? nej bäst att göra det jag ska istället.




dockans mössa ;)






trollbunden till nya morsträsk dvd:n.. :)

Jag är facinerad över vad fort de lär sig de små liven. Hon kan nästan alla rörelser som de gör på dvn:n nu, hon fick den i torsdags!



Kram på er!

Nu så..

...är vi på benen igen. Iallfall 2 av oss. M ligger här brevid och hackar tänder och har 39g feber. Gick ner till hagahallen nyss och köpte alvedon åt han. Han ska ju börja på nytt jobb imorrn, så nu tar vi natten o hoppas att den jagar bort de sista basilusekerna. Jag låg hela dagen igår och var magsjuk. Kan vara bland det  värre som finns. Fyyy... När jag sänt ner m till affären för att köpa lite blåbärs soppa o div. var jag tvungen o kuta in på toa, jag lämnade dörren lite på glönt, ifall skruttan skulle bli lessen. Då kommer hon in till mej o lägger en hand på min rygg och bara står där o ä' go :) med sej har sin sin filt som hon håller upp åt mej, smöla, du är så GO.

Men idag har iallafall Lowa vart som vanligt ;) pusslat,lekt, dansat till mora träsk, åkt pulka med mamma, m.m m.m






Min sjukis

Hej på er!

Här har "vinterkräket" kommit o hälsat på... i går natt kräktes sessan 3 gånger mellan 3 och 4.00.. puh. Hennes första av det slaget.. till slut somnade hon om och sov till 07.15.. sen var det dags igen,o igen och igen o igen. Nu hoppas vi att det har lagt sig, men man kan aldrig vara säker... allt är nytvättat och nyskurat nu iaf, så hoppas verkligen hon har haft sitt nu.. mellan varven har hon varit som vanligt, förutom att hon inte ätit något förutom lite blåbärssoppa och lite välling då. Tycker så synd om gummsi!

 vi badade förut o då var hon så lycklig! :) hon somnade redan strax efter 18 o har bara vaknat en gång. Ska förbereda "suppar" och vatten åt henne, ifall hon får feber inatt. För oss är det nog bara att invänta det värsta. Jag var helt säker på att jag skulle få det idag. Man mår ju illa med en gång tycker jag...men, än så länge är det lungt....




lite morgonsnos till "bompa"

Vi passade på att tvätta hennes "nallesnuttis" nu när hon sover. När hon vaknade till lite lätt nyss letade hon efter den, men till slut dög "grodan" :) nallesnutten är verkligen hennes älsklings.

Hon vaknade och var ledsen i sin säng redan innan jag var påväg o lägga mej, runt 23, då lyfte jag över henne till vår säng. Det kan vara det bästa som finns att lägga sej ned tätt intill henne, snosa henne i det "busigahallon" doftande håret o ligga där o känna sej alldeles, alldeles super nöjd med livet. Det är helt obeskrivligt. jag vill inte att hon ska bli så stor så hon inte vill ligga så där o mysa längre.. hemska tanke.

Idag fick hon sova inne, så vi kunde ha koll på henne. Då låg jag brevid o blundade i sängen, då tog hon tag i mina ögonlock och öppnade upp dem o så skrattade hon som bara den å jag med, så himla härligt. Senn somnade vi
<3

Nej, nu ska vi se på solsidan snart, senn blir det sängen vi är helt slut...

Dagarnas dag ;)

Hej!!

Igår sa jag till M, att : imorrn kommer det bli dagarnas dag! å det blev det :) M fick ett glatt besked, vilket gör att vi kommer få ha honom jobbandes på hemmaplan framöver! :) Vi är superlyckliga! efter m:s innebandyträning ska han svänga förbi mc donalds och köpa en varsin burgare! o imorrn blir det fredagsmys och en flaska vin, tror jag bestämt. Det här måste firas.


Lowa mekandes med prinsessbilen, vi har nog ett o annat o lära av henne ;)


På eftermiddagen har vi haft besök av mommo o moffa, till Lowas stora glädje. Dessutom hade världens bästa mommo med sig semmlor.. Lowis fick när vi andra fikade också, såklart. Det blev en liten bit kvar, som jag ställde in i kylen. Jag tänkte hon skulle få en liten smörgås till "bompa" nu ikväll, så jag öppnade kylen, tog ut skinkosten å när jag vänder mej om står hon o trycker i sig semlan fort som tusan! hahah, vi fick oss ett gott skratt kan jag säga.. konstigt nog fanns det ändå plats åt smörgåsen :)



Senn skulle hon med mommo o moffa hem också... slängde sej i mommos famn och stängde ytterdörren framför våra näsor! haha,jaha? får bli en annan dag det. Imorgon är det dagis igen och jag ska upp o ha en redovisning i skolan, sen är det heelg :) fast vi har ju som helgen två dagar extra i veckan :) lyxigt. Lowisen går ca. 3 dagar i veckan och då går hon 0.8.30 - 14.00. Skööna dagar och hon stormtrivs så! och jag är SÅ nöjd med val av förskola, kunde inte bli bättre. Hon går som 15 timmar, men vi har henne som heltid.. vi känner bara att hon inte ska behöva gå varje dag och få så långa dagar, så länge det är möjligt. Det beror helt på hur jag lägger upp min pluggtid. Än så länge går det bra med framförhållningen, men vi får se hur länge det går. Jag pluggar ju på heltid,så. Men då har hon iallafall fått en mjukstart. Det känns skönt.


Mommo hade också med sig nytt påslakan,lakan och örngott till spjälisen. Därför tänkte vi nu försök..oj nu vakna hon..

Hon var inte allt för nöjd med sin nya placering, men hon somnade om med en gång nu iallafall. Hon sover i spjälsängen nu, så får vi se. Det är ju så SUPERmysigt att ha henne i vår säng.. hoppas hon vaknar senast 4 och vill komma o mysa hos mamma o pappa. Vi har flyttat in spjälisen till vårat sovrum nu igen iaf. När hon sov i sitt rum till o börja med, sa M: men Lowa då? jag saknar Lowa ;) dessutom blev det ett jävkla spring från rum till rum o hämta henne, när hon inte kunde somna om.
Så här fint sover hon nu i sina nya sängkläder! Tack.



Vid läggdags, är favoriten just nu en bok om en pojke, den handlar om vad pojken gör innan han ska sova: bada, klä på sig pyjamas, krama mamma, läsa bok... det är en handdocka som pekar och gör olika saker. Lowa älskar den! Senn när pojken ska sova, då vill nallen alltid ha en godnatt puss så han också kan sova, å Lowa är inte sen med att ge nallen det.



                                                                                                      mmmm,na!


Nej, nu ska jag lägga mej i soffan och göra ingenting! uuh va gött.

kram

Tatk

Lowa kan säga "tack". det låter tatk. :) Ville bara säga det!

Update: Nu är det mera "kakk" Inatt sov hon inte på säkert 1,5 timme. Det hör inte till vanligheterna, så till slut gick m upp och gjorde lite välling. När hon fick den sa hon "kakk" o när  pappa skulle gå i morse sa han: -ha en bra dag på dagis idag nu Lowa, då sa hon "kakk" :)
Kärlek!!


Alla hjärtans

Tjoho!

häromdagen beställde jag en "lundmyr of sweden" filt till skrutten. Den är Såååå mysig o go!



"Bompa" innan läggdags.




Igår kväll slö tittade vi lite på mello, men tyckte inte att det var något vidare. Vi såg på dum, dummare istället :) senn var det skidskytte å jag somnade i soffan ;)

Idag är det alla hjärtans ;) vi har bakat lite fika.



Alla hjärtans dag fika! :)

Alla hjärtans- frukost! tjejorna fixade en hjärte frukost, medans pappan fick sova lite :)


Lowas "leverpastejhjärtsmörgås"










Nu är det snart lunch här. Ta hand om era nära!


Kramar

Härlig dag

Hejhopp!!

igår eftermiddag/kväll var vi hemma hos Jannike o Andreas o myste å åt good mat :) De ska få sin lilla bebis i april, så det är inte långt kvar nu ;)

Idag har vi varit ute i det härliga vädret på förmiddagen!

Fika/mellis





mmmm :)



till Lowas stora glädje fanns det en gunga kvar :) wihooooo!

Mot slutet blev hon så väldigt trött och kinkig, så vi begav oss hemåt o åt lunch. Nu har hon sovit klart och vi ska försöka hitta på något kreativt här nu. Ikväll blir det god middag och mello. Hoppas det är bättre den här delfinalen..

Nu är det mellis!

Kramram

Gymnastik

Hej!

Att försöka klä sig själv är det Lowa har roat sej med en stor del av eftermiddagen  idag :) allt skulle på benen. Tröjor, byxor,mössor..allt :) men hon är duktig, hon fick på sej ett par pyjamasbyxor rätt, senn reste hon sig upp och försökte dra upp dem också :)

Hon har de senaste dagarna sagt pa-ppa hela dagarna långa. När M är i badrummet tex, står hon utanför o ropar: pa-ppa?, pappa? så sööt. M svarar:Jaa, Loowa? :) hon säger mammamam ibland, men inte rent mamma. Jag längtar! Det kommer nog snart som alla andra ord. Hon bubblar som satan nu, långa ,långa utläggningar.
Idag när vi la henne, så bröt vi ihop. Det lät så roligt. Kan inte återge vad hon sa, men det lät mycket roligt. Både jag o M började skratta. Då skrattade hon också ;) haha! senn var M tvungen o gå upp för han skulle iväg på träning, så han smög ut. Då tog Lowa ur nappen och började ropa på honom, pa-ppa?, pa-ppa? inte lätt att gå då :) det låter så otroligt gulligt när hon säger det! kommer väl dö när hon säger mamma kan jag tänka mej.


ena benet i! :)




en tröja på benet ;)





På förskolan, hade de haft gympa idag. Då måste man ju naturligtvis ha det här hemma också! <3








dans till Mora träsk. Lowa hoppar som en liten studsboll :)



Imorrn eftermiddag/kväll är vi bortbjudna till ett par kompisar på fredagsmiddag! ska bli myyys :) Lowa har saknat dig Jannike! ;)

Ikväll tänker jag inte göra ett skit. Något som jag gör alldeles för sällan. Jag är klar med arbeten till skolan som ska va inne om flera veckor och jag tänker bara lägga mej här i soffan o slösurfa lite på nätet tror jag :) M är som sagt på innebandyträning.

Kram på er så länge!

Nostalgi

Kikade lite i arkivet och hittade detta inlägg. På morgonen efter att jag skrev detta, satte värkarna igång 06.00 :)

Lax & potatis minsann

Tjenna!

sitter nu o väntar hem sambon. Han skulle handla med lördags middag hem, som jag beställt. Blev sjukt sugen på Lax o massa massa citron nu! så det får det bli :) har faktiskt inte ätit lax sen jag blev gravid (vet att man kan det,men ändå)
Så det ska bli riktigt gott.

Tänkte bjuda på en bild från igår:


Påväg hem från vår middag
v 40 (39+3)

Ha nu en trevlig lördagskväll allihoppa & håll alla tummar för att det blir bebis för oss inatt :)

-------Kram------
Malin & Bebis


Två dagar senare skrev jag det här :) Vilken LYCKA!! då stavade vi Lowa med enkel v...



Välkommen Lova!

Tack för alla gratulationer!!

Nu är hon äntligen hos oss, vår älskade Lova. Hon kom till världen den 28 september 19.18. Hon vägde 3700 och var 48 cm lång och hon är världens vackraste, såklart! :) Hon är mamma & pappas dyrbaraste skatt och vi älskar henne så högt!

just nu är vi kvar på sjukhuset, men ska troligen åka hem imorgon :) Jag var tvungen o betala de sista räkningarna, så jag sitter i biblioteket just nu, medans Marcus myser med snutten inne på rummet :) passade även på att skriva lite snabbt här. Förlossningen har gått väldigt bra och alla mår bra.

Nej, nu saknar jag skruttan! vi hörs framöver



Badhus besök

Hejsan.

Badhus premiären var väl ingen hit, enligt Lowa själv. Hon blev ledsen när vi skulle bada. Hon tyckte förmodligen att det var för stojjigt där i poolen med för mycket människor.. dessutom hade hon varit på förskolan innan, så det blidde nog för mycket intryck. Stumpan! inte ens den lilla poolen lockade, när hon redan var lessen. Dessutom måste vi ha glömt nappen på bilderna också :( tur vi har många :)

Vi förevigade ändå premiärbesöket..


ser ut som om jag sålt osten o tappat smöret (som jag brukar säga :D )

Kändes lite så också. Det var så märkligt, vi hade inte en tanke på att hon skulle bli ledsen. Hon älskar ju att bada vi trodde stenhårt på succe'! ja, man lär sig nåt nytt om de små liven hela tiden ;) nästa gång går vi tid en ledig dag och en annan tidpunkt.


Nya baddräkten! klippte bort mej för jag såg inte klok ut,haha. Lowa däremot var ju söööt <3

jaja, bättre lycka nästa gång då kanske. Fikan efteråt var ju lyckad iallafall. Å busungarna Julia & Lowa kunde leka/busa av sig :)


Idag fyller min lilla Mammsing år och vi har varit där o grattat både henne o pappa, han fyller på söndag :)
såå.. GRATTIS!!

En sak som är SÅ skön är att senn några veckor tillbaka sover Lowa från 19.30 till 07.30/08.00 (om det inte är dagis, då måste vi väcka henne lite tidigare) låter det inte helt underbart!? vi får alltid egen tid på kvällarna samt "sovmorgon" njuter så länge det varar.

Imorrn ska skruttis vara hemma o mysa hela dagen lång, inga planer alls :) fredagsmyyyyyyys!

Kram på er

Mycket gjort

Hejsan!

Idag fick Lowa vara hemma o mysa (och hjälpa till o tvätta) hon tycker det är jätte spännande. Först får man åka hiss, å senn stoppa in tvätten... :) Vi tog en liten städdag idag som har varvats med bus & gos, såklart.

Vår soffa är nu återigen VIT, gött.

I lördags var mommo här på besök o hon hade köpt en baddocka till Lowis, mycket populär. Vi invigde den igår:

 


vatten ÄR kul!



när jag skulle dammsuga det sista, ville Lowa se på nalle puh en stund å det fick hon. Hon satt som ett ljus.

Tror jag ska ta o skriva lite till på ett arbete till skolan nu, innan jag hoppar i säng. Imorgon ska Lowa till dagis och jag ska upp till skolan. Senn blir det födelsedagskalas på kvällen ;)

Idag fyller min faster år, GRATTIS!! vi ses imorrn.

 

Kram på er så länge..


RSS 2.0