Förskole start

Hej!! Lämnade Lowisen på förskolan nyss. Jag var lite nervös, då hon vart hemma 7 v, men det gick hur bra som helst :) sprang in till alla saknade leksaker och kompisar. Jag fick klapp på kinden, sen var det bara å gå! älskade barn. SÅ, nu sitter jag här med en tallrik fil och hög musik och ska kicka igång dagen är det tänkt.

PM till examensarbetet ska skrivas. Helst ska det vara klart till på onsdag, då  jag startar på riktigt...
måste erkänna att jag mår rätt gött i min ensamhet nu! det är skönt att få längta lite efter skrutten ibland, nu när vi umgåtts så mycket ;)

Ska sätta mej o beställa hem lite kort på gumman också, vi ska göra en liten tavelvägg med fina kort på prinsessan <3








Nu kör vi! ha en bra dag.

KRAM

Lördagkväll

Tjoho!

Tusen tack för alla grattis! :) "Liten" är beräknad att komma till oss nångång i mitten av mars, kanske blir vi framflyttade vid ultraljudet. UL är i mitten av oktober, vi längtar sååå..! tror nästan att det kommer bli en liten pojk :)

annars hinner jag inte reflektera och tänka så mycket på att jag är gravid faktiskt. Det kommer över mej då och då. Det syns ju och känns ju inget än (hoppas det är normalt..) nästan så man får lite dåligt samvete över att man inte tänker så mycket på bebisen.. när jag var med Lowa, var det ju det enda man tänkte på... nu är man så uppe i vår snart 2åring!! det är helt otroligt föresten att MIN dotter ska bli 2 år. Helt sjukt. Förövrigt är hon stora tjejen nu verkligen. Jag lägger henne i sin säng på kvällen runt halv åtta, vi läser "ok" helst en 3-4 stycken. Sen övergår vi lite snyggt till att sjunga om "kalle ankan, som satt på en planka" (inge trött på den låten...)
det blir  lätt lite "blinka lilla" "bäbä" och "lilla snigel" också innan vi säger "nonatt" :) å så somnar hon bums. I love it. Så smidigt det har blivit nu. Ibland sover hon hela nätterna i sitt rum, vissa tassar hon över innan vi gått o lagt oss, o ibland runt 04.00. Imorse kom hon först 5.30. Inte ett ljud sa hon, bara kom o kröp upp emellan oss. Senn att hon har börjat vela gå upp klockan 6.00, är ju en annan femma.. som ju har med o göra den okomplicerade nattningen.. :) men vi tar hellre det, än att hon ska vara uppe halva nätterna och att vi skulle behöva väcka henne på morgon! man behöver allt några timmars egentid på kvällarna också. Nog om det.

M är på avslutning med korpen fotbollen på pitchers i stan och trollet sover senn en timme tillbaka. Vi satt och myste i soffan förut till "Mamma mu och kråkan" och därefter "pippi" det är en höjdarkväll på barnkanalen för småttisarna :) lite chipsskruvar till det, sen var det tandborstning, på med pyjamas, lite välling, bok, sång & godnatt.


 
På tisdag ska jag & M på frisörbesök och bli snygga i håret föresten! skönt, skolan börjar på onsdag :)
Det ska faktiskt bli skönt att komma igång med skolan nu, göra min sista termin för att sedan äntligen bli färdig förskollärare :) På torsdag ska jag på möte i vikariepoolen, där jag äntligen kommit med ;) Tack Mia! ska bli kul att kunna jobba lite också och förhoppningsvis knyta mer kontakter. Jag har ju ett helt år på mej senn att söka jobb på. Skulle jag inte få något, så har jag iallafall poolen, även om det är skönt att va på ett o samma ställe, så är det ju en rescue. Lowa längtar nog en hel del efter sina kompisar och fröknar också, efter 7 veckor hemma i sommar. Nästan så hon klättrar på väggarna nu... men vad gör man? 3 veckors stängt på förskolan i juli och jag har vart ledig i aug. Mysigt har det vart oftast, även om vi ibland också blivit lite "ovänner" men senn har vi kramats ;)

Vi köpte en ny leksak till Lowisen på obs häromdagen, de ssålde ut den för ett mycket bra pris. varför väntade ni inte till hon fyller år, tänker nu mamma.. nej för att vi har redan köpt det hon ska få när hon fyller år och Julia har en sådan, så Lowa ville gärna ha en hon med.. så vad gör man? Låt mej få presentera: Igglepiggle!!!


nyvaken tröttfis :) igglepiggle är den blåa...

Han kan sjunga, dansa, prata m.m :)

Nej, om jag skulle sätta mej o försöka skriva ner lite på mitt PM inför examensarbetet...vad tror ni om det??

sitta här o hänga.. går inte för sig. Det här ska jag underhålla mej med ikväll:


har fått dille på blomkål..

Kramkram


Blivande storasyster





minisemester

Hej!

nu är vi åter från våran tripp. Det har varit jätte bra! alla är mycket nöjda.

Vi åkte på fredag vid lunch och stannade till på mc i kristinehamn för lite lunch, sen bar det av till dety första stoppet, gustavsviks äventyrsbad :)

Lowa var liite skeptisk till en början, men senn fanns det ingen hejd :) kul för hela familjen. M o jag turades om att åka lite vattenrutchkaner. En var soft o hade mysiga blinkande ljus till en början, sen såg man bara hur det kom ett stup rätt ner..haha, gick rätt fort. jag åkte bara en gång, sen var jag nöjd! Lowa älskade badet & vågorna.


påväg :)


bassäng för minisar











Detta får bli nån mer gång ;)




semester del 2

Hej!

när vi kom till eskilstuna, checkade vi in och gick å åt kvällsbuffe'n. Sen tog vi oss en liten kvällspromenad & tittade på forsar och annat kul som man kunde se på, runtikring hotellet. Senn myste vi i sängen med olika filmer ;) innan vi somnade gott alla 3.


Lowa o jag låg o kramades till nalle puh, m såg nån film på 3:an.

Vart en tidig morron runt 6.00, då lowa tappat sin napp under sängen. När vi skulle leta efter den, hade hon redan vaknat till.. men det var rätt gött att ligga kvar i sängen o se på barntv och sen gå ner o äta en härlig frukostbuffe. :)

När parken zoo öppnade, var vi på plats. Kl.10.00.


aporna, var stora favoriter!!


glasspaus




Lowa frågade efter "ba" redan när vi kom...till sin stora lycka fanns det även får, och man fick dessutom gå in o klappa dem. Gissa om det var en som var lycklig? :)


:)


miniflodhäst


myrslok


vi avslutade dagen med lite karuseller, det var en höjdare ;)


Det var verkligen en kanondag! alla var nöjda.

Hotell


Hej!

nu har vi bestämt och bokat hotell för morgondagen





frukostbufe' & middagsbufe' inklusive entre biljetter till zoo:t. Perf.

Vi längtar. Håller på o fixar lite film underhållning till lilltjejen. barbapappa film och pippi för det bli.

Vi hörs när vi kommit tillbaka. Kram

Sova i eget rum



Hejsan.

La Lowisen i sin säng i sitt rum igår. Gick kanon. Läste lite pippi, sen sjöng vi "kalle anka satt på en planka" med alla namn hon kan i princip. Till slut sa hon: Ne, nonatt. Å så var det godnatt. <3

HON SOV HELA NATTEN I SITT RUM! första gången..  å vi har inga förhoppningar om att det ska ske  igen, men vem vet. Svårt o säga om det beror på att hon kom i säng lite senare än vanligt, eller om det berodde på att jag släckte lampan i köket. Har alltid haft den tänd, så hon ska se. men igår släckte ja den, å hon sov som en stock. Vi tände en liten nattlampa utanför vårt sovrum, så hon ser vart hon tar vägen när hon tassar in till oss. 6.15, när pappa var uppe o gjorde sej redo för jobbet, kom hon intassande till mej. Så gosigt när hon kröp ner o jag fick hålla om henne. Men så bra jag sov..ingen som låg o sparkade hejvilt ;P

Låg o prata liten stund och så ville hon att pappa skulle komma in i krama henne :) efter det gick vi upp o såg på bollis. Kanon!!


Gjorde om lite smått i Lowas rum:








Nu kommer snart julia o sylvi o leker lite med oss, bäst att passa på o vila lite medans lillkorven gör det :)

Vi hörs

Höstnytt i garderoben



                                          

den här goa fleecetröjan är nu hemklickad. Nu ska jag kika på höstmössa och skor, så är hon höstredo sen.

För ni vet väl att sommaren är över nu va... o vilken sommar sen! dret..vädermässigt alltså.

på fredag åker vi på minisemester igen. örebro, eskilstuna blir det.

Kramkram


del 3




far och dotter


mm, robin fixade en kanon middag!


det tyckte Lowis också!

idag fick vi träffa hanna också :) hon jobbade igår. Vi åkte vid lunchtid för att komma rätt i sovtider osv. Tog ett stopp i töcksfors köpcenter för lite lunch och lite shopping.

Tusen tack Hanna & Robin för en underbar helg!! hoppas vi ses snart igen :)

Puss & kram

Norge del 2




:) sött






goaste' Linnea!!


Linnea & Lowa








fotboll :)






kvällsmys




i väntan på grillningen




Norge

i bilder... för jag är så satans trött. Delar in bilderna i 2 delar så slipper det bli så mycket bilder i samma inlägg ;P


på morgon packade Lowa sin egna lilla väska. "On, pappa, on!" ropade hon till pappa :)


på väg till bilen




mamma mu & kråkan, givetvis.

Det fick bli ett frukoststopp på vägen :)


framme hos Hanna, Robin & Linnea. Vi tog oss en promenad ner till stranden, o vilken strand sen ;=) Lowas premiärdopp i havet, det var underbart!!











end of del 1! :)

Lekparks bus

Tjo!

Idag har vi spenderat förmiddagen i en lekpark tillsammans med Anna & barnen :) en riktigt lyckad sådan. barnen lekte fint och inget krångel, sånt gillar vi :)




mammas fotbollstjej




fruktstund ;)

Vi har bestämt oss för att göra små tripper istället för solsemester den här sommaren.. Den första trippen går till Norge och våra vänner Hanna, Robin & Linne'a till helgen, ska bli riktigt mysigt.
Helgen därefter tar vi en tur till Eskiltunas djurpark, tivoli och en hotell natt där. kankse vi stannar till vid gustavsviks badhus på vägen hem. Kommer bli gött!!

Nu ska jag passa på o vila mina blå jag också, presic som sessan.

ikväll ska ja o desi hitta på nåt, bara hon å jag :)

Kram hörrni!!

Lekland

hej på er!! tänkte hinna med o skriva två inlägg, nu när sessan just somnade i soffan här brevid mej :)

Börjar med gårdagen. Liten ville inte sova middag igår, utan skulle till varje pris vara vaken. Vi var o hälsade på min farmor på förmiddagen och sen var vi på nöjesfabrikens lekland med Desi på eftermiddagen. Lowa var helt färdig och genomsvett när vi kom hem, hon somnade klockan 18 ;)

Jag har nog fått för mej att Lowa är så liten och inte kan uttnyttja hela leklandet.. men desi är lite mer "vågad" så vi klättra upp alla 3 och utforskade allt som fanns. Det gick ju såklart hur bra som helst. Allting är ju inhängnat också, så man kan inte ramla ner nånstans.



bollhavet var nog ändå favoriten...








bakom denna vridande dörren gömde sej Desi! världens bästa vän <3



TACK för igår!!



Mariebergsskogen

Hej!!

Idag har vi varit i träffat Linnea och Elin i m-skogen för lite lek och bus :) Vi gick i samma föräldragrupp när barna var små, kul att ses igen ;)

Tjejerna kom mycket bra överens och sprang o höll varann i händerna. En fika/lunch fick det bli på Naturum också.


jag skulle tydligen va med på bild också.. ;P



godingar som höll varann i handen <3


Owas! sa Lowa till Elins vagn... snäll som Elin är, fick Lowa åka en stund ;)


Imorrn får vi se vad dagen bjuder på.. hoppas sol!

Tjing, nu ska barnet i säng :)

uppdatering

hörrni.. jag ska verkligen försöka uppdatera lite här under kvällen.

hoppas ni fortfarande är med mej? :)

bjuder på några bilder från mobilen så länge..

kram!






Min bästa vän & Lowa





bre smörgåsen själv






RSS 2.0