Julemys

wihooo! snart är det jul. Lowas första jul. :) Hon ligger i vagnen o sussar på ballkongen, M sitter i soffan o ser på fotboll o jag sitter här med en kopp glögg (saftglögg..) o bloggar lite.

Idag, eller rättare sagt redan i fredags plockade jag fram adventsljus staken till sovrummet + lite stjärnor å igår gjordes det årliga advents ljusstaken iordning, som vi såklart invigt idag.


lite adventsmys

Ett par julgardiner har också fått kommit upp! så nu är det faktiskt lite julstämmning här ;) Ikväll ska vi se på "sunes jul" som vi brukar göra varje år.. haha, det är ju lika roligt varje gång. Favoriterna är nog ändå "julstöket","pulkapappan" och "julgranen" :) ni kommer väl ihåg den julkalendern?

Idag har vi fått bort det mesta av Lowas skorv i hårbottnen. Jag trodde ju bara att hon var lite torr, så vi har smörjt in med babyolja innan bad. Men när hennes hår antog en lite lätt gul/orange färg, insåg jag att hon var full med skrov i hårbottnen.. ja man kan ju inte veta allt.. hehe :) så nu har hon haft babyolja + en tunn mössa på sej ett tag å sen vare bara o kamma bort alltsammans! hon är som en ny liten tjej nu.. så len o go nu :)

L farmor & farfar skulle vart här o adventsmyst med oss idag, men farmor blev sjuk :( så det får bli en annan gång. Di saknar Lowa tokigt mycket nu, då det var ett tag sen de sågs.

Till veckan ska vi på 2månaders kontroll på bvc, ska bli spännande.

Nu ska jag inta soffan ett tag innan hon vanknar.

Ta hand om er, puss!

Lördag

Hello! idag har vi haft en riktigt soft dag, sovit en del tillåme...ja å Lowa :)
nu ligger hon på sin pappas mage o håller upp huvudet o pratar med honom, hon har hållt det i flera minuter nu. Min tjej! :)








Elsker dej <3

Imorse kom gudmor L & gudfar N upp med en julgrupp i första advent gåva :) Sötsnosar!! <3 jätte fin var den, kan tänka mej att det var L som stod bakom denna vackra grupp. ;)

Nu ska vi nog ner till affären hela familjen o handla lite smått o gott! ikväll blir det paneng till middag (thailändsk kycklingrätt) vad ska ni äta?

Ha en trevlig lördagskväll!

Rygg/nack träning

Go kväll!

Dezi har presic gått hem. Vi har haft fredagsmys & M har vart på konsert med sin far, han kom nyss hem och fick också ta del av fredagsmyset :)

GÖTT att Johan åkte ut! äntligen! Kevin måste vinna, annat finns inte! eller vad tycker ni?

Idag tog vi en promenix till badhuset, där jag hoppade in o krde styrketränin g på nautilus en timme, medans M å l gick en promenix. När jag var färdig, byttes vi av o jag o Lowa gick hem. Senare åkte jag o lilla dockan till Netto en sväng, kollade om de hade fått in nåt roligt o handlade inför kvällen. Där träffade vi Zanna & lille Elliot ;)

Här kommer lite bilder när smulan tränar ryggen o nacken ;)

 

 
                   måste smaka lite.. :)

 



-mamma, nu är det inge roligt längre!

vår kamera är lite seg när man ska ta kort. Varje gång hon höll huvudet, så hann hon nästan alltid lägga ner det innan det togs.. men,men ;) mer bilder kommer imorrn!

Lowa har föresten fyllt 2 månader idag! :) shit vad tiden går.


Nu ska ja gå o lägga mej tror ja. Lowa ligger redan o sussar i sin säng ;)

Pusspuss

Baby massage

Tjena!

har haft fullt upp här under helgen ;) har egentligen inte hänt nåt speciellt, men jag har inte haft någon ro att sätta mej ner att skriva.

Idag har jag vart på bvc med föräldra gruppen i haft baby massage ;) det var väldigt mysigt. M har gjort lite massage på Lowis här hemma, o hon verkar gilla det. tror dock ja tog för mycket olja... alla nadras flaskor var typ fulla, medans min var jätte mycket taget ur.. opps! ser fram emot nästa gång iallafall. Senn gick vi o lunch ihop med bebisarna, så mys så ;)

Lowa växer o växer ;) idag när jag vägde henne, vägde hon 5495 tror jag det var. Stoora tjejen nu!
hon har kommjit in i nån oeriod då hon sover mycket under dagarna. Hon började med det igår o har även gjort aå idag.
Som tur var sov hon ändå bra inatt, vilket jag kanske inte trodde. Herregud, man blir ju så nojjig för allt!

Hon har börjat med lite nya ljud nu också (ganska höga toner) när hon är glad :) sparkar o leker i baby gymet nån stund i taget. Vi är noga med att hon inte ligger där några längre stunder.
Sover i sin säng gör hon också, så duktig så!


Jag har vart o tränat nu o det var jätte skönt! gött o vara igång igen. Jag pumpade ut mat åt henne, så m kunde ge henne ifall hon blev hungrig, men hon sov den timmen jag var iväg så det blir att frysa in det istället.

Nu håller M på o tappar upp ett bad till mej o Lowis, för idag är det min tur att bada med henne (första gången) ska bli väldigt mysigt tror jag ;)

Hade gott så länge!


Rhodos 07. Längtar efter dej sommaren!

Ma baby

God kväll!

dagen idag har spenderats på stan med E & W på coffea house by george, mycket trevligt ;)
sen har jag myst med Lowa. När M kom hem, körde jag lite wii fitness. Jobbigt faktiskt, får se om det ger nåt resultat.


kvällsmys med snuttekaninen igår kväll


nu ikväll :) skruttan min


hhaha! mamma e för toki ;)

nu kommer m hem snart o fixar maten o fredagsmyset, sen blire idol

puss så länge

Gym

Hej!

jag har träningsvärk! ;) gött... har inte gjort ett situps på ca 10 månader, så det kändes.. ja. Men det är rätt skönt att känna lite träningsvärk igen.. m skrev ett program åt mej (som det gyminstruktör han varit) som jag gick efter.

Var även iväg en sväng idag + promenad med Lowa, så imorrn blir det vila. Kaffe på stan med Elle & Wilmer står på schemat :) åså fredagsmys då såklart! hihi

Lowa har också gymmat:




"muminarna" är skojjsiga!

Nu måste jag hoppa i säng om jag ska få någon sömn. Lowa ligger inne i sin säng o pratar med sej själv, kanske somnar hon snart!? ;)

Kram

Älsklingar

Nu ikväll: bad me pappsen


precis så gött som det ser ut <3






Längtan efter en liten...

Har varit stor länge. Nu är hon här! helt ofattbart. I flera år har vi pratat om det å längtat. Jag har varit på förskolan o myst o snosat på barnen o önskat att jag haft en egen liten att ta hand om. Tror inte att det kom som en överraskning för personalen att jag var gravid, så länge som jag "stritt" om det ;)Nu har drömmen iallafall blivit sann :) Vi har bägge varit redo rätt länge, men vi har velat vänta så jag har kommit en bit på vägen i min utbildning. Nu har jag läst två år och kommer ha 1,5 år kvar, så nu känns det rätt okej. Har även fått veta att min kurs till hösten är mycket hem arbete å har knappt några lektioner i skolan. Då kan jag passa på att jobba lite, medans M är pappa ledig plus att jag kan styra lite själv när jag pluggar. Tror det blir bra :)

Anledningen till att vi valde att skaffa barn nu, var för att vår längtan tog överhand. Jag (vi) hade aldrig kunnat väntat ytterligare två år. Så är det bara.

Några har skrivit att vi verkar ha det så lätt o att allt verkar så enkelt, men det är inte enkelt att vara mamma. Inte jämt.
Vi har haft turen att få en lätt graviditet, normal förlossning och en dotter utan magont. (peppar,peppar ta i trä)
Så.. man kan absolut ha det värre. Men vi har också en del nätter med mindre sömn, en oro som gör att man kan få magkatarr när man tror att någonting är fel. När man haft en jobbig natt tillexempel o man är så trött att man skulle kunna göra vad som helst för en timmes samanhängande sömn, då räcker det oftast att man tittar på henne, så blir man pigg & lycklig igen. Så är det faktiskt. Hon är världens bästa lyckopiller.
Men visst kan det vara jobbigt ibland, men det som är bra är så otroligt mer ofta och det väger så mycket tyngre än det jobbiga, att det känns onödigt att klaga. Att hon inte har haft problem med magen (iallafall inte än)  bidrar säkert till att hon är en sådan nöjd tjej.

långt inlägg nu, men kände bara för att dela med mej om mina tankar här..

Lowa & ja har vart hemma hos Elle & Wilmer på förmiddagen. Gick en promenad & fika sen hemma hos dem ;)
Imorgon ska vi på återträff med föäldraguppen, ska bli kul o få träffa all nu med sina bebbar. Sen blir det efterkontroll för mej... gah! ska knipträna hela dageni dag tror ja, för att kompensera första veckorna..hehe..

köpte en handpump idag för att M ska få ge henne på flaska imorrn, om jag får klartecken att börja träna.
Då åker jag iväg en timme (inte en minut längre;) å gör det.

Så imorgon får ni antingen ett depp inlägg eller ett glatt ;)

Tror jag ska äta lite nu, Lowis sover i vagnen efter promenixen här.

Puss så länge!


"Lördags fin"

Lowa är lite "lördags fin" här ;)



 


Nu sitter familjen o myser här, bäst för mamma o passa på o göra sej lite "lördags fin" också :)

Trevlig lördagskväll önskar vi

Vilka är ni som läser?

Ja, som rubriken lyder :) det skulle va intressnat o vet vilka ni är och hur länge ni läst min blogg.
Så lämna gärna en kommentar, om ni vill förstås.. :)


Kram!


Rhodos 2007

Nu jäklar

...ska jag under 70..haha, kg alltså. Ligger på 70,6 nu.. Vägde 84 vid förlossningen. Mitt första mål är att gå ner till inskrivnings vikten 64. Då hade jag redan gått upp ca 3 kg. Brukade ligga o pendla mellan 60-62 förut, då med muskler. De kan man ju se sej i stjärnorna om nu..haha!

men så nart jag får klar teckan om att börja träna igen så..  Har faktiskt börjat tjuva lite på vikterna här hemma. Lite lätt då förstås. Känns ju så bra i kroppen så.. Till veckan ska jag iallafall på efterkontrollen, så då får vi se. Än så länge har jag hållit igång med promenader med vagnen, inte så dumt det heller. :)

Vi har precis promenerat jag o Lowis, å när vi kom hem hade M fixat lunch :) så nu sitter ja här o äter god köttfärssås me spagetti, M ser på Liverpool på canal + å Lowisen ligger o sussar sött på ballkongen.


Älskade lilla barn.. vad vore vi utan dej!?
                               Sussade i sin vagn innan vi gick ut o gick <3

Ikväll blir vi hemma och myser.. hihi mycket mys på oss nu.. Har laddat upp med lite glögg & pepparkakor faktiskt.
Ska passa på o lägga mej i soffan o vila en liten stund medans sessan sover.

Puss så länge!

Fredagsmys

Godkväll


I lllöööv fredagar :) Lowa & ja hade gjort taccos och bäddat i soffan till pappa m kom hem från jobbet. Godis skålen var även framställd på bordet. Fredagsmyset kan börja ;)

Hon har varit med oss i soffan som vanligt, då hon ej vill sova. Vi kikar på Idol å hejjar på Kevin! han är ju råbra.

Härom dagen gjorde vi avtryck på Lowas fötter till en tavla:


Lowas hörna i sovrummet ;)


världens sötaste fossingar! 6 veckor


Tråkigt inlägg blev känner jag,men Lowa är vaken och kräver all uppmärksamhet. Trots att hon nu ligger nöjd hos M, så vet man aldrig när hon blir hungrig igen ;)

Vi har mest myst idag. Vi gick ut på en promenad när det var uppehåll. Kände att vi båda behövde lite luft.

Nu kör Mackan "skaka loss" här med Lowa på golvet..haha! nåt han kommit på, Lowa verkar tycka det är kul ;)
Nu är det visst babymassage också :) Lowa har en fantastisk pappa! det syns verkligen vad mycket kärlek det finns emellan dem.

Nej, nu ska jag återgå till mina hjärtan, det bästa som bara finns.


pappas flicka kan ja tro ;)


nyfödd älskling!

Dagens "stygg bild"

jag en halvtimme efter förlossningen.. för mycket lustgas kanske!? haahah

Godnatt


så här tjusig var lowa på farsdag (en av presenterna han fick)
 


 
kollar in flodhästarna


pysslade lite med albumet igår, här är ett litet smakprov


 

 

ja hoppas på att det blir godnatt här för oss snart,  för ja e tröött...

Förseningskassan

Gaaah! de är ju helt hjärn döa.. jag blir snart tokig! begärde föräldrapenning from 9 sep.. har ännu inte fått några pengar. Dessutom överväger de att sänka min redan låga ersättning till det lägsta! orkar inte gå in på mer detaljer, men det är helt stört iallafall. Väntar nu på att min så mycket sympatiska handläggare ska ringa, gör hon inte det idag, då jäklar!
Undrar om hon betalar mina räkningar!? det har gått två månader sen jag begärde nu.. ja herregud. tur man inte är ensamstående säger jag bara! en klarar sej ju.. men lite egna julklappar vore ju kul o få köpa..



Update: Gick det så jävla bra da!? :(

Fars dag

idag är det fars dag. Lowa har grattat sin pappa här på morgon.. :)




frukost på sängen är ju givet ;)


visar vad han fick, senare idag


Igår kväll hade vi myskväll :) m gjorde jätte god middag och vi satt o myste i soffan till diverse tv program. Svensson or what!? men jag ääälskar det!!

satte Lowa i babysittern i soffan, så hon kunde "vara" med när vi åt.. det gick jätte bra.



 
ser på tv ;)

 
man kunde sova här med ;)      en kort stund iallafall.. :)

Senn somnade hon i mammas famn vid 23 å sov sedan till klockan 6 :) älskade, älskade bebis <3

Nu ska ja  o L göra oss iordning o åka till min pappselapps o gratta han lite.

Kramkram

Älskade barn

   - Jag visste inte att man kunde älska någon så här mycket!              
    det är helt otroligt. Att få barn är en gåva & det absolut bästa jag någonsin varit med om.
   Gumman, du är SÅ älskad. Always.

idag har en STOLT farfar varit här på besök o myst med Lowisen. Hum.. varför får jag en känsla av att hon kommer bli bortskämd big time av våra mor o far föräldrar!? :) på ett bra o lagomt sätt då naturligtvis ;)

Gårdagen var mys med Silvy. Gött att lars åkte ur idol.. tålde han ej.
Ikväll blir det mys med min familj, förstår ni med MIN familj ;) Lowisen kommer ligga emellan oss o stjäla all uppmärksamhet från tv:n :) just nu sover de bägga två. M i soffan o L på sin nalle puh filt här brevid, med armarna över huvudet. Sötis! Mamma älskar!

Imorrn ä det farsdag, så det blir till o gratulera farsgubben plus att jag o Lowis ska uppvakta M, såklart ;)

Trevlig lördags kväll hörni. Nu ska jag återgå till mina älskade.

Kram

Fredag

Hello.

Allt bra med er? här ligger övriga familjen o sover ;) men jag är så PIGG, att jag har hunnit dushat, filat naglar m.m LYX.
Nu sitter jag här o äter frukost. Det är bästa att passa på ;)

har sovit 6,5 timme inatt, så jag är utvilad. Mina bröst däremot sprängde big time, när Lowa vaknade för första gången 05.30 för mat.. oh my god.. måste införskaffa en pump. Iochmed att hon åt som en tok hele dan igår, så fylls också mjölken på därefter, vilket resulterade i stora, sprängande bröst när hon icke ätit på 6 timmar... :)
varför hon sov så bra inatt, var för att hon sov högst en halvtimme under hela dagen igår. Inte ens på vagnpromenaden sov hon något direkt. Bara låg o titta..

Igår förmiddag hade vi besök av Lollo. Trevligt, trevligt. Lowisen satt o myste hos henne.

Häromdagen shoppade jag 5 boddies o en liten babyfilt till L för en billig penning, gissa vart ;) Måste dit snart igen o köpa lite scrapboocking saker. Har börjat lite här med ett album till Lowa, men jag behöver mer grejjer.

Idag ska jag träffa 2 mammor ur föräldragruppen för fika på naturum, ska även passa på o visa upp Lowisen på förskolan när jag vickat. Tror de är nyfikna ;) Ikväll ska M fira att han blivit pappa (en annan för vänta lite med det..) fusikigt kan man tycka, men kul för honom. Det är han värd.

Han o några grabbar, ska sitta här nån timme, ta en whiskey o tjöta. Under tiden åker ja o L till min farmor o myser. Senn vid åtta kommer Silvy hit o då har vi lägenheten för oss själva. Grabbsen skulle gå ner på stan å bowla. Så jag, silvy & Lowa ska ha eget fredagsmys ikväll. Idol, godis & myyss ;) Lowis längtar efter sin kompis Silvy!

Nu tror jag att jag hoppar tillbaka till sängen, kan va skönt o dra sej lite innan hon vaknar igen.

Puss, så länge!

Lite bilder

första dygnet


hemma hos g- farmor


haha! här slänger hon upp armarna i luften som hon brukar göra när hon sover.. så sött!
(BB)


en barbasnygging!


häromdagen (provsitter)



Min graviditet


När fick du reda på att du var gravid?

28 januari

Blev det en chock?
Nej.

Hur gammal var du?
22


Hade du mycket halsbränna?
nej,som tur var

Spydde du mycket?
nej,knappt något, Lite illamående första veckorna bara

Hade du mycket foglossning?
nopp, ingen :)

Har du fått bristningar?
en på bröstet.. men den kommer nog blekna (hoppas ja)

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
trodde stenhårt på en flicka hela tiden, å det var det :)

Gick du över tiden?
nej.

Födde du för tidigt?

ja, 2 dagar :)

Hur var förlossningen?
underbar! häftigaste ja varit med om någonsin :) bara positiva upplevelser.

Blev du sydd?
ja,lite

Dragen med sugklocka?
nopp

Hur många var inne i förlossningsrummet? 
barnmorskan marianne plus en till barnmorska
och Lowas pappa

 
Vilket BB födde du på?
Karlstad BB


Hur stor var bebisen?
3700g å 48 cm lång


Vad fick bebisen heta?
Lowa Linnea Schönfeldt


Snutt


Hej!

har just kommit hem från mysig fika med Elle & Lille Wilmer ;) alltid så kul. Nu håller jag på o få i mej lite mat här, sen ska vi sticka ut på en promenix.

Igår äntligen fick vi tummen ur o "beställde" födelseanonsen i nwt.. :) så.. idag står hon med!

Inatt hade vi bästa natten senn hon föddes. Hon somnade kl 20.00 å sov till 02.00. somnade om vid 02.30 o sov till 06.00, därefter somnade hon om efter lite mat o så sov vi till 09, hon å jag :) GÖTT! kan dock ha berott på att hon ej sov en blund under dagen, men hellre det! Nu liger hon iallafall helt utslagen i mitt knä. <3

Jag (o Lowa) har fixat här med Ms farsdag present. Visar bild på det på söndag, ifall han går in o läser här ;) blidde iaf skit bra!



Kärleken mammas

 
Lowa tycker om att vinka :)



-Finns inga ord som räcker till för att beskriva kärleken till dig

Mys morgon

Hello!

natten har varit okej inatt. Hon somnade utav sej själv igår, det var första gången :) jag la henne i sin säng vid elva, då vakna hon å låg när o "prata". När jag skulle titta till henne senn, så sov hon så sött! sen  var vi vakna mellan 2-4, för att slutligen somna om igen..

idag har vi hunnit med o mysa me skruttan, ätit frukost och fikat. Nu ger jag henne lite mat o snart drar vi ut på en härlig promenad! :)


i morse

vinkvink


mys hos pappa


bus hos pappa


skruttan min <3


Älskar dig så mycket gumman!

RSS 2.0