V 32

Godmorgon! idag går jag in i V 32!! :)

Mamma:
Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

Om du var vältränad före graviditeten har du säkert kunnat hålla i gång med träning tämligen bra men nu blir det nog dags att dra ner något på takten.

I regel kan man träna med de metoder som inte är alltför påfrestande för lederna eller innebär ökad skaderisk - inga tävlingsmoment! Känns det riktigt och bra och inte gör ont är det som regel bra. Att cykla eller simma är mycket bra motion för dig som är gravid.

Barn:

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm.

Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.



Magen i  V 32. ( 31+0)

Ha en bra dag!


Underbar dag på stranden

Hello my darlings! :) idag har dagen spenderats vid stranden och i vattnet! Phu vad varmt det är. Blir ju inte svalare när man drar på 15 extra kilon, det ska gudarna veta :)

Vi tog vår kära golf och åkte ut till P & s stuga. De är tyvärr inte där nu, men vi fick vara där o sola :) men vi la oss inte på klipporna hos dem, utan gick när till den gemensamma stranden som finns där. Där ska vi bada med våra barn sen när de blir lite större ;)


en liten mini ruschbana ;)

Jag älskar att ligga o flyta på badmadrassen! när jag låg o flöt med på mage (med magen i vattnet, tvärs över liksom)
kände jag hur bebis sparkade, det kändes häftigt när den sparkade när jag också låg i vatten :) tror den kände sig hemma :)


så här trivs jag bäst, när jag är gravid :) i vattnet på min madmadrass :)


så här gött mådde mackan ;)


haha, tog en skuggbild på mej i vattnets spegelbild.. :) min rumpa ser ut som jag vet inte vad? hahaha, coolt iaf


här har vi laddat upp för lite strandläsning! :)

Efter beachen, åkte vi o inhandlade en fläkt till lägenheten! man kan dö här inne, jag lovar. Vi har både dörr och fänster öppna, men det står alldeles stilla. Vi sov endast några få timmar inatt, så nu fick det vara nog. Nu fläktar det lite mer iallafall. Nu har vi stekt hamburgare här på kvällen o nu väntar sex and the city inne i sovrummet på oss :)


Godnatt med er!!

Sann dröm?

Godmorgon! jag hade presic en fantastisk dröm :) det börjar märkas att jag närmar mig förlossningen nu, speciellt i mina drömmar. ( det är ett sätt att förbereda sig inför förlossningen, tydligen) men det var lite läskigt för allt kändes så verkligt.

Vi åkte in för jag hade rejält ont. Det visade sig att jag var öppen flera cm.. jag födde ett par veckor för tidigt. När hon kom ut, ja det var en hon.. :) mindes jag ingenting utav själva förlossningen, bara att hon var så otroligt söt :) mörkhårig med blåa ögon, det vackraste vi hade sett. Allt var bara så ofattbart!

Ville bara berätta detta. häftigt att en dröm, kan vara så verklighetstrogen.. de som brukar vara så knepiga.. iallafall för mig ;)


Ha en bra dag nu!! PUss

lite bilder



Igår var vi ute en heldag med A,S och H i stugen! jätte härligt! jag badade hela dagen på min badmadrass. gött att hänga på madrassen och låta magen va i vattnet. Skönt för det första att ligga på mage plus att man känner sej så viktlös :)
Sen kom A och H ner till bryggan och jag låg i skuggan med H, medans A tog sej ett dopp :) Tack för ännu en underbar dag. På kvällen blev vi bjudna på grillspett och hemmagjord potatissallad :) inge tråkigt att sitta på en altan med sjöutsikt och trevligt sällskap!




mackan i kvälls solen


fötter :)

Har så mycket fina kort på H också, men de behåller jag för mig själv :)


Missa inte mitt förra inlägg

kramkram!

Simskoleavslutning och Semester!

Hejsan! har ju inte bloggat på ett tag nu.. har vart goare o varit ute i solen :)

I onsdags var vi ut till S föräldrars sommarstuga och myste med A,s och H :) Jag och A satt o myste med lille H, medans pojkarna bar sten. Kändes som tiden stod stilla.. tänk att man är där själv snart? helt ofattbart. H är så nöjd och så lugn, världens goaste! han undrade lite när hans kompis skulle komma :) På kvällen grillade vi & sedan fikade vi nere vid vattnet! TAck ska ni ha för denna dagen!

I fredags hade vi simskoleavslutning och det gick jätte bra. Alla var nöjda med tiden som varit. Kanske sista året jag jobbade som simskolelärare. Det beror ju lite på. Om vi nåt år har tänkt oss en resa i augusti och mackan har semester i juli, kanske jag kan tänka mej att jobba extra där för lite extra pengar. Men vi får väl se. Semester med familjen kommer nog dock att prioriteras. :)

På tal om lilla familjen. Har ju gått in i v 31 (30+4) idag! kan ni förstå? kan liksom vara 7 v kvar bara... kan också vara10.. men jag tycker det är lite oavsett :)

"Är det dina tår jag känner?
Är det ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att du har ögon,
naglar och en mage att pussa på?"

Mina händer & fötter har föresten svällt så nu i värmen.. haha! jag har små korv tår! :) förlovningsringen har jag fått tatt av mej också :( just nu har jag den i en kedja runt halsen, men jag är så nojjig att den ska lossna när jag badar eller nåt, så jag lägger den nog på ett säkert ställe tills svullnaderna har gått ner.

Nu har jag "semester" i 2 veckor! :) ska NJUTA! sedan jobbar jag 2,5 v sedan ska jag vara hemma i september och LADDA. Efter det blir jag "ledig" ett år... eller snarare heltidsjobb :) med det jobbet har jag mer än gärna. Jag är medveten om att ha småbarn inte bara är en dans på rosor, men det ska bli alldeles underbart och jag längtar så. Tänk: En alldeles EGEN.


Puss, hej! nu väntar solen

Spjälsäng och sommarestugemys

Tjena! i helgen har vi vart hos svärisarnas sommarstuga och mått gott. M och hans far gick en sväng till skogen i fredags och fick med sej en hel del hjortron. Så det fick lov o bli vaniljglass med varma hjortron :) Britt inger o jag kikade på nån scary kriminalare på tv 1000. Sen på lördag åkte vi till Gammelvala med Mackans pappa. Britt inger kände sej trött, så hon var hemma o vilade och hade gjort iordning fläskfile och färskpotatis när vi kom :) gammelvala var väl inte så häftigt, men det var rätt mys o vara där iallafall. På lördagkväll, åkte vi hem till oss igen. De skulle se på "se upp för dårarna" jag hade gärna stannat o sett den med dem, för den är ju så bra :) men jag var lite för trött för det. Vi myste i soffan hemma och kolla på nån film.

Igår sov vi jätte länge :) vi var helt slut bägge två. När vi vaknade åkte vi ut till Ikea och köpte spjälsäng som vi fått av svärisarna. Tack! jätte fin är den. På vägen hem, svängde vi förbi A & S och lille H, alltid lika go & charmig <3
trevligt som vanligt ;=) sen bar det hem för att spruva ihop spjälsängen och ställa den på plats ;) hehe. Har dock inte köpt någon madrass än, men jag bäddade lite ändå. Vi fundilerar på att skaffa en sänghimmel, men vi vet inte hur vi ska göra riktigt. jag har sett på tradera, jätte fina väggdekorer som det står "här sover vårt mirakel" på, det skulle jag gärna ha ovanför sängen. + en lampa. Ett skötbord ska vi få låna nu också, så nu är det bara "små" grejjer som behövs köpas. Tror jag ska spara mej lite nu, så jag har nåt att roa mig med i september, då jag är helt ledig.

   
här skruvas det ;)
  
klar :) under sängen har vi tänkt o köpa två vita korgar att ha tex. filtar och sängkläder i.


Nu gör jag sista veckan på simskolan, o sen väntar två v ledighet! :) mmmm ska bli skönt.
idag var vi inte värst länge på simskolan, då det inte kom några barn. Annars idag har vi varit iväg och tränat på gymet, det var skönt. Sen har jag vart en sväng på stan, tvättat, rengjort badrummet. Ja, jag har hunnit med en del iaf. Nu ska jag lägga mej i sängen och se på tori & dean in love, eller vad det heter. Deras son heter Liam. Det tycker jag är jätte fint, men inte M :(. Senn blire att fixa iordning lite kvällsmat tills M kommer hem. Han är o tränar fotboll i det här regnet ;(

Tjing tjing!!

Bebisen i magen V 30

Hej! lägger upp en magbild för V 30

 

måste vila en stund nu, bloggar om helgen ikväll :=)


En tur till förlossningen..

Men det är inte dags än, ni kan vara lugna :) det är så att jag har haft en sån ihållande som kramp i magen, som vägrar släppa. Så jag ringde min BM idag och berättade läget. Hon tyckte jag skulle komma in på en kontroll. Jag som trodde hon bara skulle säga att jag skulle lägga mej o vila. Skönt att de tar det på allvar.
När jag kom dit lyssnade vi på barnets hjärta, som slog lika fint som vanligt och magen kändes också som den ska tyckte hon. Hon kunde inte säga vad det var, så hon ringde till förlossningen där jag fick en tid med en gång för säkerhetsskull. Jag var inte jätte sugen på att åka dit, men Bm tyckte att om jag kände minsta oro skulle jag åka.
Så vi åkte. Vi hoppades så på ett nytt Ultraljud, men det fick vi inte :( däremot fick jag en gynundersökning... Halleluja! gjorde rätt ont, men de uteslutade iallafall en för tidig förlossning. Skönt! Läkaren vi mötte där, var väldigt stressad, så man fick anstränga sig för att hinna med o höra vad hon sa..:) men väldigt trevlig ändå. Hon tyckte att jag hade en väldigt fin o brun mage och trodde jag vart utomlands ;) hehe, berättade att jag jobbar ute på en simskola o att det var därför:)

Nu hoppas jag att det går över till imorgon, då väntar en ny jobbdag. Gör det inte det, så vet jag iallafall att det inte är något farligt. Allt såg ju bra ut och barnet mår bra

Läste lite om V 30. Då stod det så här:

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Nu har vi myst med toast skagen på vitlöksbaugette :) mycket gott. Nu väntar nån film inne i sovrummet, mys!

Jo.. glukosbelastningen igår gick bra också. Svinäckligt att dricka ett stort glas sockerlösning bara...riktigt sött! värdena var iallafall normala, så någon grav diabetes har jag inte :) Resten av dagen spenderade jag med min underbara farmor. Vi var på Ikea, och åkte ut till faster och kusinerna och fika. Mysigt!

hade'

Längesedan sist

Hej! nu var det ett tag sedan jag skrev här.. har inte haft tid helt enkelt. :)

Allt känns så obeskrivligt bra :) har ett litet kärleksbarn påväg, som är hos oss om bara några få månader och en sambo som jag älskar mer än någonsin! och världens bästa familj & vänner! bättre kan det väl inte bli?

I söndags gjorde vi inte så mycket, vi myste en hel del. Var en liten sväng till rusta och netto ;) Handlade lite diverse småsaker.. På kvällen var vi ute och gick en härlig kvällspromenad. Igår efter jag jobbat, åkte vi ut till hammarö och spelade minigolf.. M vann med ett slag :( så det var jämt!

Tror inte jag nämnt något om helgen som gick? i fredags var vi ute och åt med A, S och lille H :) det var hans premiär restaurang besök och hade skötte sig utmärkt! jätte mys. Pitchers blidde det, där har de kanon goda hamburgers ;)
I lördags åkte vi till barnens hus och tittade på ett skötbord, som vi ska säga till "svärisarna" att vi vill ha :) ett ganska simpelt att sätta på badkaret, men ack så praktiskt. Vi tyckte dock att dynan var lite hård. Antingen köper vi till en lite mjukare, eller så lägger vi inder en filt. Det ordnar sig. När vi kom hem, ville S & P ha med oss på Mamma mia! jag var inte jätte sugen, eftersom det var strålande sol ute och i skulle se 15,20 bion. Men vi hängde på. Vilken tur säger jag bara :) bästa filmen på läääänge!! så bra att jag idag har sett den igen med min mamma o hennes väninna :) de tyckte att den var lika bra! musiken, miljön (grekland), humorn Alllt! :) Nu är jag jätte sugen på att se musikalen också, de som sett den, säger ju att den är råbra också. Efter bion i lördags, fortsatte vi i greklands tecken och åt tsatziki och sovlaki på "systrar" och lyssnade på grekisk musik ;) sedan bar det av hemåt.
Det var min helg det, i stora drag.

Veckorna går så fort så jag har inte hunnit lägga in någon magbild för veckan, så här kommer den en från idag
V 29 (28+6)

   

Den ser rätt stor ut på bilderna :) tycker dock inte att den känns det (tur det;P) den är inte i vägen eller jobbig på något vis..än ;P bara helt underbar & mysig ! Igår när M låg o pratade i tele, hade han handen på magen. Å rätt vare var, så fick han världens kick mot handen, så han skrek till i telefonen! :) haha! lilla bebisen. Imorgon går jag in i V 30
vilket jag har sett lite som en milstolpe. Nu börjar nedräkningen!! kan få om typ 8 v, som det skulle vara så.. skulle även kunna få vänta 13.. vi får se där bebis vill komma ut helt enkelt. Det är den som bestämmer ;)

Nu ska jag lägga mej i sovrummet o kika lite på tv, innan ja somnar. Ska upp tidigt på glukosbehandling imorgon!
skriver imorgon om hur det gick.

Ta hand om er! kramar

Mamma Mia vilken film!

Se den, säger jag bara! det har vi gjort idag! ;)



Vi hörs imorrn!

 puss

Myys

Ciao! igår blev det ändrade planer. M och jag åkte och tränade på gymet istället och köpte med oss mat på vägen och hade picknick. Jag blev så hungrig efter träningen, å hade vi åkt hem o duchat, gjort oss iordning och cyklat ner till stan, så hade jag nog hungrat ihjäl? :) plus att maten tar ett bra tag innan man får in den också. Tror inte vi hade fått nån stans att sitta heller. det var tydligen tok mycket folk på stan igår. Men,men det var en mysig kväll iallafall :) jätte skön träning också.. har träningsvärk i triceps idag.. trots att jag bara kör med 5 kg ;) sedan cyklade vi hem och såg på en rätt dålig skräckkomedi.. om jätte krokodiler som ät upp människor.. haha! när vi skulle se på de traditionella sex and the city avsnitten som går varje dag på 3:an, slockade jag...

Simskolan flyter på hur bra som helst. Gott att inte ha ångest när man går till jobbet. Roligast är första gruppen, nybröjargruppen. Det är så kul när de lär sig mer och mer för varje dag. Det är även kul och se hur glada de blir när de klarar att doppa ansiktet :) *mysungar* Får jätte mycket färg också :) Jag har med mej olika solkrämer.. haha, han en hög på magen och en lägre på resten av kroppen ;) Idag efter jobbet åkte jag ut till P & S stuga, där M höll hus. Där grillade vi och åt gott. Solade lite innan det var dags för hemfärd.

Idag var vi hos barnmorskan för vårt andra besök sedan inskrivningen. Allt var bra och hjärtat slog fint. Jag följde även min kurva som jag ska. Skönt. Nästa onsdag ska jag på glukosbehandling.. dricka nån äcklig sockerlösning.. efter som det finns diabetes i släkten, så vill de kolla så jag inte har fått graviditets diabetes. Hjärtat låg omkring 136 ;) M tyckte det var häftigt att höra hjärtat slå.  Nu ska vi dit 1 Aug igen. Föräldra utbildningen börjar 15 augusti fick jag reda på idag.. lite i senaste laget kan man tycka..

nu är M på bio med ibbe.. jag orkade inte hänga på. Ska ta upp tvätten snart, å sen lägga mej o vila en sväng. Fundilerar på att ta en kvällspromenad också.. vi får se, vi får se.

puss på er så länge!!


jag, just nu :)



Sunshine

Hello!

Haft en helt underbar dag på simskolan idag. Goa barn, härligt väder :) många av barnen är på god väg att lära sig simma också, det är så klart jättekul.
I måndags hade vi inte ett enda barn.. det regnade konstant.. Vi satt i bilen och myste vi ;) igår bestämde vi att jag skulle ta med vår bärbara dvd, så vi kunde se på film om det inte kom några. Men igår höll det ju upp, så det vart inget film tittande :) När vi hade suttit i bilen tillräckligt åkte vi hem igen.. Blev bjudna hem till Dezi på lunch :) därefter åkte hon o jag ut till Ikea och handlade lite.. :)

Idag är det onsdag och jag går in i V 29 ;) (28+0) och då händer bla. detta:

Vecka 29

Bebisen - Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.


Du
- Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska.


Ikväll ska i förmodligen gå ner på riks fm festivalen och äta en bit med I & D, ska bli mys.
Nu måste jag vila lite innan bara, så att jag orkar med ;)

Kramkram

Magbild V 28

Hello! har haft fullt upp i helgen, så har inte hunnit skrivit så mycket. Skriver mer om helgen senare.

Här har vi magbilden för veckan: V 28 (27+4)

              

Nu är det endast: 87 dagar kvar.. :) mätaren till vänster stämmer inte riktigt. Vi ska till BM på Torsdag :) längtar dit, då får vi höra hjärtat igen ;) På tisdag förhoppningsvis ska vi försöka hämta vaggan som vi ska få låna :) Nu har vi även fått ett skötbord också. "Svärisarna" ville köpa ett åt oss. Så nu ska vi bara ut o leta efter ett bra :)

Nu har vi:

Bilbarnstol
Vagga
En liggvagn (som går att göra om till sittvagn)
En sulki vagn
Skötbord (snart) :P
Baby sitter

+ lite annat smått & gott ;) Jag tror det största är klart iallafall. Skönt.

Hej s¨å länge..

Baby shopping

Hello! har presic kommit hem från trevlig stund med "svärmor". Först åt vi på fontana te trevi & sen fick jag lite babykläder ;)


Detta valde jag då. Det är lite varmare och som man kan tänkas åka hem i irån BB :)

Passade även på att handla lite på rean:



Giraffs pyjamas ;)


å sen nåt att växa i ;)

Guuud jag längtar så fruktansvärt mycket efter bebisen nu!! Båda Mac & jag vill att det ska vara september NU
men,men.. går det i den här farten, så är i snart där.

Ska eventuellt låna en vagga av svärisarna också o ha första tiden ( ska köpa en sänghimel till också) känns väldigt sött. Så köper vi spjälsängen sedan. men vi får se hur det blir. Så nu är det bara ett skötbord kvar av de större inköpen. Sedan är det ju självklart massa små grejjer som behövs köpas till..

Igår gick jag in i V 28 med. (27+1) idag. Då händer:


Bebis
- Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Du - Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.

Annars mår jag bara fin,fint. Inget att klaga på här inte. Jobbar på, på simskolan och mår allmänt gött om dagarna. I det här vädret är det ju synd att klaga.
Igår var jag på gymet och tränade lite efter jobbet, senn kom putte o silvy och hämtade mej och vi åt middag på barbros brygga :) kanon mys.

Idag kom älskling hem, så idag ska vi gå ut och äta... Lyx för mej ju.. han ska iväg på konsert till helgen, så vi får passa på nu..



Tjing tjong!


RSS 2.0