Gravid update

Hej! hinner bara slänga in lite gravid fakta här, innan jag går ut o njuter av det vackra vädret. Har cyklat till skolan idag & ikväll bli det en promenix med Linssan! gött.

V 23:

Sagostund. " Mitt favoritljud är min mammas röst när hon sjunger eller pratar med mig." När nu benen i öronen har hårdnat, kan babyn höra dig och föredrar din röst framför allt annat. Ge ditt barn en daglig dos genom att läsa, prata eller sjungaJu mer barnet hör din röst desto mer bekant kommer den att vara för barnet när det väl är fött.

Den magiska påsen. Fostervattnet som omger ditt barn är den perfekta miljön för att det ska växa och bli till ett friskt nyfött barn. Den salta vätskan håller barnet varmt, skyddar det från infektioner och är tillräckligt elastisk för en rörlig kropp under utveckling. I detta stadium innehåller fosterhinnan en halvliter vätska, som renas var tredje till var fjärde timme.

Vikt och längd. Ditt barn ser ut som en liten, smal nyfödd. Barnet väger närmare 450 gram och är 23-25 cm långt.
Forum
 
Baby Basics
 
 
I Sekretesspolicy I Allmänna bestämmelserI Gemenskap I Sidöversikt I Vanliga frågor och svar I Press I Just nuI


Du har gått 154 fulla dagar av 280 (55%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar(v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 30 sep 2008
Du har 126 dagar kvar till förlossning.

Tjingeling!

Stödj mej i en tävling + var med själv o tävla :)

Om du går in på den här länken, så stödjer du mej i en tävling :) du behöver bara klicka på länken!

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/1301

Jag får även poäng om du själv deltar, så var med för fanken! ;)



Lycka till!!

Godmorgon

Hello.

Imorgon går jag in i V 23 :) då händer detta:

Vecka 23

Bebisen - Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottskörteln som producerar insulin och hormoner. Insulin är viktigt för din bebis produktion av blodsocker.

Du - Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.


Magen i slutet av v 22 (22+6)

         image865               image866


Var ute på en promenad i söndags. Orkade och ville gå fortare, men får håll med en gång. Lilla bebis som ligger o trycker på.. då tar jag det lite lugnare eller stannar. Då släpper det för en stund. Jag som känner att jag både orkar och kan gå fortare.. Så är det, skönt att va ute o gå iallafall. Cyklade även till skolan igår, det var naturligtvis jobbigare än vad det brukar, men det gick bra. Idag tror jag att det får bli en sväng till gymet.

Inatt drömde jag att förlossningen gick huur bra som helst.. det kändes inte ens..hahah!! amningen gick också hur bra som helst.. sann dröm? haha, knappast! tror tillomed jag födde tvillingar i drömmen.. ja man drömmer mycket konstigt när man är gravid :=)

Nej, nu blir det sola lite på ballkongen och en kopp koffeinfritt kaffe :)

Puss!

Nya kläder

Hej! helgen som varit, har varit mer än bra :) igår var jag hemma hos mamma o pappa o grilla o såg eurovision.. inga kommentarer om eurovision känner jag, blir på så dåligt humör då.. :)

Grillningen var iallafall kanon god! as always ;)

Idag har jag o mamma varit hemma hos mormor en sväng och sen låg jag o sola en sväng på ballkongen.
Jag har ju inte behövt köpt några mamma kläder än, men däremot lånade jag lite kläder av mamma :) Tack! jätte härliga "tunikor" och klänningar. Ett litet smakprov: :)

image858      image859   image860

Så nu slipper man gå naken då :) handlade en blommig klänning och en vit tunika på gina häromdagen också, så nu har jag så jag klarar mej tills jag blir större :)


Längtar såå till midsommar nu! då ska jag & M med mamma o pappa till ett ställe som jag varit när jag var liten. Mysigaste! här kommer lite bilder från när jag var med förra året :)

image861
fem kamp i regnet :/

image862
här äts med mat & sjungs hellre än bra ;=)

image863
Logen

image864
Här myser vi :)

Måste även tillägga att jag vann två utav 5 grenar i femkampen förra året! Hästsko & bollkastningen! se upp i år, för nu känner jag mej riktigt på hugget..mohahaha! viktigast är dock att jag dänger mamma..:)

Ta hand om er!

Världens bästa humör

Heeejj!! :) vaknade idag, o va på ett alldeles strålande humör idag!! med alla dessa horomner i kroppen, kan det ju skifta lite. Men idag (som de flesta andra dagar) är det en kanon dag! Att solen skiner utanför fönstret gör ju inte heller saken sämre ;) håret & huden är kanon för tillfället och med kroppen är jag väldans nöjd, nu är det "bebismage" :) Ska strax kila ner till affären o handla lite mat. Bla Koffeinfritt kaffe, som jag blev bjuden på igår, kanon gott!

Igår ja. Fantastiskt trevligt hade jag igår! men som sagt man kan inte ha annat med detta sällskap! :) Vi beställde Thaimat och snacka massa skit :) en massa snosande på bebis blidde det också såklart! :) heelt underbart. Han följde med blicken och skrattade. Ville bara dra fram tiden 4,5 månad och vara där jag också. På kvällen, åkte appyjamasen på o han satt med i soffan en stund innan det var dags att sussa. Han var så söt! Jag kände mej rätt pigg igår, trots att jag gjor de praktik på dagen, skönt!
Tack för igår!

Idag ska jag nog ta o städa lite & självklart sola lite på ballkongen med nån go' bok ;)

Nej, bäst jag tar tag i denna fantastiska dag :) såg förresten att de hade börjat sälja jordgubbar utanför hagahallen nu med!! *mmmmm* *Me love*

Puss!!


image857
bild från google.se


Ledig dag

Hej! Sitter hemma hos mamms o papps o myser. Mamma hämta mej på praktiken igår. Jag följde med hem och sov kvar. Pappa var på möte i Uppsala och M på jobb, så det passade perfekt! Vi svängde in på Netto, på min begäran. Handlade lite smått o gott. Tyvärr  hade de inte fått in några nya bodysar :(

Sen åkte vi hem, kika lite på bebisgrejjer,som jag och brorsan hade haft. Jag tog med mej lite hem. En hel del får va kvar hos mormor o morfar också :) Senn gick vi ut o gick en promenad. Tindra (deras katt) följde givetvis med..helt galen var hon. :) sprang som en tok, för att sedan lägga sej helt utmattad.
En kanon dag helt enkelt. På kvällen sparka bebis, som vanligt :) härligt.

Imorgon är sista dagen på praktiken.. ska bli rätt kul att komma tillbaka till skolan (1,5 vecka kvar) vi ska ha en dansuppvisning inne i mitt i city..bävar lite inför den, eftersom vi inte vet vad för dans det är..
Ser ut som det ordnar upp sej till det bästa på sommarjobbsfronten. Hoppas,hoppas jag får en vecka på solen i juni. Då kommer jag nog tacka nej till sundstalägret (om det är heldagar vill säga) sorry Dezi.. :( men kommer nog tjäna bättre på en vecka på solen, än 2 på sundstalägret. Plus att lägret innebär mer fysiskt arbete. Ja, vi får se helt enkelt. Jobb har jag vilket som :) Sen löste det sej så bra, att jag & Dezi ska jobba i Mosaren i juli som simlärare. Väse dock, men det får det vara värt, när man vet att man får jobba med någon som man vet att man går ihop med :) jag hmnade först i skattkärr.. men vi har nu bytt. Ska bli riktigt kul!!! tror dock inte jag kan ha min våtdräkt i år...haha! Ny bikini behöver en ju också.. har köpt en ny överdel, och ska nu hitta ett par matchande typ "surfingshorts", som inte är för långa dock.. :) tänkte slå till på ett par XL, det är väl lika bra.. nog om detta.

Imorgon är vi bjudna hem till A & S och Lille,lille H, ska bli såå kul och jag har sett så fram emot detta! det var så längesenn nu. Ska bli underbart att träffa H också :) lite spelkväll & lite matlagning tror jag det blir, blir alltid så lyckat i detta sällskap! :)

Nu blir det visst lite fika här ute på altanen :) Mamma & jag! myys.

M, kommer hem ikväll, ska bli så mys! Älskar dej så fruktansvärt mycket hjärtat. <3
Längtar så otroligt efter dej också "lillhjärtat" kunde inte kännas mer rätt, än vad det gör nu.

Puss,puss

update v 22

Vecka 22

Bebisen - Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Du - Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre


Magen V 22. (21+1)

image854  image855

image856
Tindra höll på o busa imorse.. hon tyckte inte att jag skulle få läsa tidningen..







 

Selma SPA i Sunne

Nu är man tillbaka i verkligheten igen da.. Vi har haft det underbart och gjort så lite vi bara kunnat ;)
Badat, simmat, legat i solstol o läst skvaller, ätit massa god mat + masssor med frukt! Vi var på 3 rätters med svensk handel i går kväll. Till vår stora besvikelse, var det bordsplacering och vi hamnade låångt ifrån varann :(

Det fick gå bra ändå.. jag & L drog ner medelåldern kraftigt, då den säkert låg på 70 +. Självaste Bengt Alsterlind var konfrancier.. det ni! :P när "bandet" drog igång, gick jag o L tillbaks till hotellrummet och snackade skit tills klockan blev alldeles för mycket :) Idag åt vi en grym frukost buffe' och en lunch innan vi begav oss hemåt, efter många om och men...

Nu sitter jag här och har lagt in lite bilder. Tror inte L vill vara med på kort i min blogg, så därför bara bilder på mej. :P

Nu blire söndags mys!!

image846
Mår gött vid pooloen

image847 image848
väntar på lunchen! inga frysta hallon från coop här inte :)

image849
välkomst drinken innan middagen. (alkoholfri såklart) Svensk handel firar 100 år

image850
vid frukten i morse

image851
vilar innan hemgång, det är tungt att va på spa..hehe :)

image852

image853

Tjing tjing

"Netto" is the shit :)

Hej!

vill börja med att medela att jag idag har cyklat fram och tillbaka till skåre och min praktikplats! :) jihhaaa.
Tog 40 minuter i morse och då cyklade jag rätt sakta. Har börja o få håll så fort jag rör mej, så jag tar det lungt. Så två mil idag da, känns gott. Vi har för övrigt sålt vår kära "Bettan". I väntan på att vår bil som vi ska köpa blir till förfogande, cyklar jag! :)

Idag har det varit förskolans dag, detta har vår avdelning firat med att gå till en annan förskola och sjunga sånger + äta glass. Riktigt kalajs med andra ord. Den förskolan för övrigt, var riktigt mysig och riktigt trevlig personal. Sådana växer nämligen inte alltid på träd har jag fått erfara. Skulle aboslut kunna tänka mej att jobba där om det finns möjlighet, om inte annat skulle jag vilja ha mitt lilla hjärta där ;) <3

Det är min samlings vecka den här veckan och vi har tema grönt. Vi har sjungit om krokodilen varje dag och så har jag haft lite olika teman. Imorgon har jag knopat ihop en liten story, som jag ska berätta för barnen med hjälp av lite gröna leksaker.. blir nog kul. Får testa den på mackan ikväll ;)

image838  image839
förbereder morgondagens samling


När jag och min käre vän Dezi, cyklade ut till skåre härom kvällen (för att visa mej hur jag ska cykla, när jag ska till praktiken.. de håller ju på o bygger om o skit i Skåre) åkte vi in på Netto o handlade lite bubbelvatten. Såg då massa fina bebiskläder, så ni kan tro jag svängde in där idag på vägen hem :) Fem st bodiesar strax över hundringen, tycker jag är heelt okej :D
image840

image841image842

"lilla snigel" är det första plagget vi köpte. Spök setet, kommer snart hem i brevlådan :)


image843
Bebis korgen i sovrummet :) där spjälsängen kommer att stå.


image844
jag köpte även denna toksöta kaffeburk


image845
M kom över ett nr av bamse, från året då jag är född och en när han är född. Så nu ska vi köpa ett av årets nummer, så har vi en från varje familjemedlems födelseår :) detta ska ramas in och hängas inne i sovrummet vid spjälsängen. :)


Puss & häej!

Baby update

God kväll :)

Nu har jag gått 20 fulla veckor och jag går in i V 21 (20+0) idag. Det går såå fort. Hoppas bara det fotrsätter gå fort också :)

Vecka 21 (http://www.minbebis.com/)


Bebisen
- Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.

Du - Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

Du har gått 140 fulla dagar av 280 (50%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar(v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 30 sep 2008
Du har 140 dagar kvar till förlossning.


Maggen i V 21

image836      

Lillen sparkar och gör akrobater oftare och oftare nu. Mer eller mindre. Igår kväll när vi skulle lägga oss och sova, ville inte vår älskling det. Hon/han ville hellre sparka och leka ;) så Mamma fick inte sova än inte :) men det gick så bra så! härligt o "veta" att det förmodligen står rätt till. <3

Igår kväll, bjöd min Darling ut mig på middag till vårat favoritställe, Mongolien. Kanon god mat och jätte mysigt var det. Tack för det honey! :) När vi kom hem, satte vi oss o såg ett program på "Animal planet" en gorillaunges uppväxt hette det. Guud så sööta små apungar! de är ju verkligen som små bebisar. De sprang runt där i blöja och allt. Apor fashinerar mej, de är så mänskliga.

Snart är det helg å då blir det spa för mig o L! *Jiiihoooo* va gött!! ;P

nu ska det stekas lite hamburgare här, magen skriker & bebis är hungrig.

Puss på er!!


Längtan

Till bebisen

Nu växer sig vår längtan större och större efter dig varje dag. Önskar du vore här nu hos oss, hos din mamma & pappa. Tryggt vilande i våra famnar.
Vi älskar dig redan och när du kommer till oss, ska vi göra allt för att ditt liv ska bli det bästa.

Älskade, älskade lilla vännen! du förstår inte hur mycket du betyder redan nu

/Din Mamma & Pappa <3


image835

                                                                                         

Stand up på Plaza & Solning

Hej! har inte velat bloggat nu under helgen, när vi haft så fint väder.
I fredags bokade jag och M bord på plaza, där Ann Westin (stand up komiker) uppträdde. Innan åt vi mat där.
Hon var såå jäkla bra! skrattade så jag hade ont i magen.. haha! M tog ett kort tillsammans med henne & mej, vart dock dålig kvalitet: men det är vi iallafall :) Senn gick vi hem o åt vitläksbaguetter, räkor,ägg och lättmajonäs till det. När M gjorde iordning det, somnade jag i soffan. jag var såå trött. Jag fick det till frukost istället :)

image833
Jag & Ann Westin

image834
Min Snygging på Plaza!



ett klipp med Ann Westin

Igår cyklade vi till hammarö och solade på "våran" brygga. Det var gör härligt. Vi köpte med två sallader som vi åt.
jag fixade att cykla, vi cyklade inte så snabbt så det var skönt. Har dock ont i rumpan idag som en tok.
idag får vi se vad det blir. Vi ska snart ner till stan och kolla in dressman, som tydligen hade 50% på hela butiken.
Senn förhoppningsvis träffa A & S o lilleman :)

Puss, så länge!

Full aktivitet råder..

.. i min mage just nu. Jag tror minsann att det övas kickboxning här :)
Lovely. Jag har märkt de senaste dagarna att det oftast är kvällsaktiviteter som står på schemat. Det har dokumenterats i vår "gravid bok" ska bli spännande att se om det stämmer sen när du kommer ut också.

Nu sitter jag & väntar på att M ska komma hem. Jag har gjort en kycklingsallad som vi ska äta. Ett "rena rama rolf" avsnitt blir det nog ikväll också, det är ju såå bra. Snälla tv 4, visa det igen!!

Puss, häej!

image832 
Gamla goda tider :) <3

V 20, halvvägs :)

hej allihoppa! har inte bloggat på ett tag eftersom humöret vart lite upp och ner och jag har varit lite trötis :(
men idag är en bra dag och jag börjar 11.00 idag. Om M orkar ikväll, ska vi ha picknick. Mys det :)

Som det sparkar och rör sig i magen nu. Helt underbart! Det här är det absolut största och mäktigaste jag har varit med om. Det finns inget som slår att bära på ett litet barn i magen. Dessutom är den lik Mig & M. Mackan har tillochmed kännt sparkarna på min mage! hur stort som helst. Om tiden bara kunde gå lite fortare ;) Mamma & Pappa älskar dig hjärtat <3
Du är så välkommen!

Jag har nu gått in i V 20. (19+1) idag
Man har nu känt de första fosterrörelserna och barnets hår på huvudet växer fram.
längd: ca 17-23 cm

I eftermiddag ska jag på en föreläsning om genus. Känns iofs som man hört en del sådana föreläsningar, men eftersom man inte alltid lever därefter, så är det bra med en påminnelse. Jag & L, ska föresten till SPA i Sunne nästa helg! och bara lyxa oss. Eller hur L? ;) ska bli otroligt gott. Sponsrad buss ska vi åka också.. jodåsatt :)

Nej, nu måste jag sticka o träna innan praktiken kallar.

Bjuder på lite bilder från gbg i sommras, i brist på annat.

Puss, heäj!

image827
jag har precis kommit till gbg med tåg & ska mötas upp av M & Mojje

image828
Inge galen! på hotellrummet

image829
My favorite pic! :) Me and Marcoolio


lite shopping!

Sommarstugan

Hejsan! vi har varit i M's föräldrars sommarstuga hela helgen och haft det kanon. I lördags tog vi en promenad i skogen, senn såg vi på tv och lagade god mat. De var bortresta nämligen, så vi passade deras katter.
Igår solade vi och mådde gott. Kanon väder juh! Kastade pil gjorde vi också.. körde något som kallas "killer" jag hade aldrig kört det förut, men det var skitkul! även om jag inte vann ;P

image823
I lördags, när solen tittade fram lite bland molnen ;P

image824
Ute på lite äventyr ;P

Idag har jag vart på praktik som vanligt och det går bra. Har även hunnit med ett läkarbesök på MVC, angående min ihållande huvudvärk som jag får ibland. Det var ingenting jag ehövde oroa mig för tyckte hon. Jag berättade att jag vanligtvis tar Ipren när jag har ont (när jag inte e gravid) alvedon/panodil hjälper inte lika bra förklarade hon. Nästa gång jag får ont, så vet jag att jag kan ta två st med en gång, utan att det är farligt. Då kankse det hjälper bättre ;P skönt att få veta att det inte är nån fara för "lillen" iallafall :D har föresten inte kännt några mer ordentliga "kickar" heller :(  bara lite "bubbel" vilar väl upp sej lite, hihi. På Onsdag går jag in i V 20. Halvvägs snart! Woohohoho. Kan knappt tro det.

Magen nu i V 19. (18+4)

image825     image826

Lite svårt att se hur den växer på dessa kort, eftersom jag håller olika avstånd på kameran varje gång. Däremot kan man se att formen ändras.

Snart kommer M hem, och jag ska fixa iordning grillen ;) Senn ska han på Fotbollsträning, så då tänkte jag baka ett skitgott bröd under tiden. Visst är jag väl huslig! ;)

Puss pusss

Sparkar i magen

Gomorgon!

Nu äntligen har jag känt första "buffandet" i magen. Underbart! samtidigt som det kände lite läskigt.. men man vänjer sig skulle jag tro :) Kände det i tisdags kväll och ett par gånger även igår. Mäktigt :) Jag tyckte att jag kände när jag håll handen på magen. Är det för tidigt? eller är det möjligt? Hätfigt iallafall.
image819
Igår pysslande jag lite med våra semesterkort från Teneriffa. Jag såg nämligen världens finaste album där som jag ville köpa. Det var ljus rosa med sand, snäckor och stenar på. Jätte fint! kostade dock 150 spänn... för dyrt tyckte min andra häft :( Så igår tänkte jag att jag gör ett eget! Så här blev det:

image820       image821
Före                                                        Efter

image822    


Tjing, nu blire nog en tur till stan!

Valborgmässofirande

Hej! nu har vi vaknat för en stund sen och ätit en rejäl frukost. Putte fick inta soffan inatt.'

Gårdagens firande ar väldigt trevligt hemma hos "familjen Ahlmark/Warg" Tack för det. Vi satt ute på deras inglasade ballkong hela kvällen och åt gott :)

Här hemma hade M grabbkväll, sen möttes vi upp när vi skulle hem.

image813 image814
Kimsan & jag                                   Kim, linn & jag (alkoholfritt vitvin på mej;)


image815


image816

image817



Nu blir det grillning och humorgalan!

Häej

RSS 2.0