Pappis

Hela tiden hörs det: papppa,pappa,pappa. Heela tiden pappa. Hon vill verkligen prata med honom. Hon säger pappa, glglglglgllo. Hon får sin allra sötaste röst när hon ropar på honom. En ljus och söt röst, så man smälter. Igår när jag la henne, satte hon sig upp och sa: pappa? pappa? o senn pappa!!?? med bestämdhet i rösten. Gör ont i hjärtat när de ska behöva skiljas åt framöver för lite bortajobb. undrar just vem det blir allra jobbigast för...? skönt o känna att de haft massor med tid tillsammans fram tills nu iallafall.

Nu undrar jag: När kommer ordet mamma etsa sig fast på hennes hjärna???

Jag unnar Marcus detta, det är bara underbart att höra på! ;)

Älskar er familjen.

Nu ska vi planera lite inför eftermiddagen/kvällen :) kankse lite besök


Lowa 6 månader <3


påskpynt


Hejsan! liten snabb uppdatering här nu innan skavlan.

idag har vi påskpyntat lägenheten lite. Lowa har hängt i alla äggen och hönorna själv. Så duktig så.





Vi gjorde ett eget påskris till henne, men hon tyckte det var roligare att hänga på muggen..



Sen åkte vi till naturum med min farmor och fikade och lekte lite.

När Lowa sov, passade jag på o dammsuga och skura golven, senn var det full fart igen :) när magen var mätt på grillkorv och mos, tjuvstartade hon fredagsmyset lite i sin säng:


Mora träsk dvd:n naturligtvis & majskrokar




jag kom på att dvd skulle kunna funka som cdspelare.. har velat haft en på hennes rum länge nu och det här funkade perfekt! :)









Ha en trevlig fredagskväll! nu ska vi äta lite jordnötsringar och dricka en 3,5 var :)

Kramar!

Våffeldagen

Hej!

Vi har varit o myst hos mommo o moffa i eftermiddags jag & Lowis. Åt goda våfflor och Lowa satt o ritade huur länge och koncentrerat som helst. Små, små cirklar och stooora!

Hon fick påskägg av mommo. En söt liten bukowskji kanin! hon har samlat på sej en hel del bukowskji den här tjejen! på bara 1,5 år ;) mina små kycklingar som jag fick att hänga i riset, var dock mer intressanta för tillfället.
En, bok och en påskkärring fick hon också! tusen tack.



hjälper till med våfflor, men det var en annan dag :)



mamma  hade köpt några mallar man kunde måla o sätta upp på väggen. Lowa målade en elefant och ett hjärta, jag målade den här... :)


Lowa tycker tydligen att ankan ska sitta på pottan istället för hon. varje morgon när hon ska borsta tänderna, borstar hon på honom/henne också! ;)


Lowas alldeles egna "ankdusch"


underbaraste shampoot! luktar himmelskt i nybadade barns hår ;) å i vuxnas med för den delen


söta näsdukar måste man ju ha när man är snuvig ;)

För övrigt är favorit ordet "nej" av fröken fräken. Allt man frågar henne om blir "nej". Om man frågar om vi ska sjunga om krokodilen, blir det nej. Om imse vimse? nej. Känns som hon tänker "herre gud mamma? de där gamle låtarna!? fram med lite nya...." när man ska sjunga o läsa barnkammarboken, är det mesta nej. O om man provar sej på o sjunga lite ändå (ifall hon bara säger nej för skojjs skull) får man "neeeej" och fäktning med armarna.
härligt med egen vilja, eller hur?

ikväll fick jag inte ens vara med på läggningen.. är det okej? när jag skulle sätta mej brevid mina guldklimpar utbrister hon "nej,nej,nej,nej!! och säger "A-a" vilket betyder hejdå och vinkar åt mej. Okej, synd jag som älskar läggningar.. :) imorrn kan hon vara mammig, det svängar rätt mycket som tur är. Hon sover fortfarande i sitt rum, vår stora tjej. får se när hon kommer in till oss idag.

Ord hon säger nu:

Tack
Pappa
mammmamm
Bappe - Nappen
Nutte - snutte
Ja
Nej
bopp! - hopp!

Hon sa en gång "Mi bopp" när hon ville ha "sin" hoppmatta som egentligen är vår åkmatta..hihi

Det är häftigt och jag tror snart att det kommer komma en hel del ord från den här lilla munnen ;) det är så underbart att få uppleva detta.

Annars kan hon hoppa jämfota hopp och rulla runt på mattan, det tycker hon är superkul. Hon kan nog bli en liten gympatjej! jag o M längtar tills hon kan börja på nån minigympa ;) men det är väl bara för de "minsta barnen" vilket ju betyder barn från 3 år... eftersom barn under 3 år inte förstår någonting? jag blir så trött... nånstans måste det väl finnas aktiviteter för barn under 3 år och nån som vet och är påläst att barn under 3 år förstår och kan mer än man tror. Lowa skulle säkerligen uppskatta en liten kort teaterföreställning eller liknande. Men nej, finns inte. Det kompetenta barnet var det ja.. ?

Nej, nu kom sambon hem från träning och det är nog snart läggdags. Imorrn väntar jobb för M, påskpyntning för mej o Lowis. Tror vi ska försöka dra med gammelfarmor till naturum på en kaffe också.


Kram så länge!

Bilder

Hej!

idag har vi haft fajt med Lowa om att lägga sig, så jag är så trött så det blir bara lite bilder idag;
de 4 första bilderna är från idag, resten är sen sist ;)





russintjejen!





Målar en finfin teckning!


fredagsmys framför pingu! ;)


leker hos Julia


pyjamastjejerna <3


ett kort på pappa marcus när han var kanske 3-4 år!! sååå lik Lowa! :)


Ska försöka uppdatera mer i veckan har lite ledigt och ingenting att plugga :) men imorrn ska jag jobba några timmar, ska bli skönt!

Stack o tränade idag 30 min star trac och styrka-armar. Imorrn blir det träning igen :)

kram så länge

kommer inte på nån rubrik

Hej hopp!

Ska försöka slänga ihop ett litet inlägg här ;) prinsessan har varit sjuk senn i söndags :( feber,hosta och snuva. Nu är hon frisk förutom lite snuva och hosta, men hon är pigg och feberfri senn igår. Hon fick ändå vara hemma en extra dag med oss idag. Jag har haft studiegruppen här på förmiddagen och Lowa skötte sej utmärkt tycker jag. Vi fick hela vår redovisning klar, som vi ska ha på tisdag. Skönt!!

Imorgon ska jag upp till skolan på litteraturseminarie och senn är det helg ;) Lowa blir hemma med pappsen imorrn med, så tar vi nya tag på måndag. En förskollärare sa att det gick hosta,snuva på förskolan och att vissa fått öroninflammation som följd sjukdom. Nej tack, nu räcker det allt tycker vi!!

Nu sover skruttan i vår säng och har såklart gjort det nu när hon varit sjuk, men annars har vi nattat henne i sitt rum och så har hon kommit till oss med en snutte i varje hand runt 01.00, SÖT! :)


Läggdags. Det är så mysigt och natta henne nu. Barnkammarböckerna är favvisarna, hon ligger still hur länge som helst ;)




Pappa var på bokrean och fyndade en bok till Lowis! den var inslagen i ett paket och hon bara gapade när hon såg boken! hihi :)


mmm, majskrokar. (ja,jag vet de kan vara stoppande. Därför får hon bara nån då och då.) vi har inte haft dem på länge, men nu hade de bra pris på Willys.

Härom veckan var vi nämligen en liten tur till akuten (eller liten? 6 timmar närmare bestämt)... dryg väntan och dåligt bemötande skulle kunna sammanfatta det hela. Men.. det blev bra i magen och det är ju det viktigaste :)
Nu har det gått jätte bra. Vi kör på med päron och kiwi i förebyggande syfte.


nej, nu ska jag ta kvällen här!

Hadet så bra!

febrig tjej




skruttan igår kväll, 39,1 :( kvällsmys med mamma o pappa!

nu hoppas vi att det gått över för den här gången.. :)

Nu: PLUGGA!!

Stor tjej

Hej!

Vill så gärna fota Lowa i studio, men den här månaden finns det inte pengar för det, så jag agerade lite fotograf..hehe. Svårt som bare den.. vill ha en stoor förstoring ovanför hyllan i vardagsrummet!
Hon vill inte sitta still heller den lille fisen ;)




Jag bestämde mej för att göra om i Lowas rum igår, försöka göra det större. Det slutade med att hon även fick en "vanlig" säng. Ena sängsidan på spjälsängen går att ta av, så vips (eller snarare efter mycket krångel, då även Lowa skulle vara med o skruva) så hade hon en barnsäng ;) hon såg ut att trivas dessutom.





Hon fick välling, vi läste bok och jag låg intill henne nedanför och hon SOMNADE :) efter lite lek och pill med alla spjälorna.. :) hon sov som en stock och vi gick o la oss runt halv elva trötta som bare den, då hörde vi nån som kom tassande ;) resten av natten sov hon hos oss.

Igår var Lowa på Ikea & hade lunchdate med kompisen Elliot! Kötbullar och mos stod på menyn ;) det var tydligen REA där, men det märktes knappt. Inte mycket de reade ut inte?




kan verkligen inte bstämma mej för om jag är nöjd.. är inte riktigt klar iallafall. Det blev mer yta nu iallafall.



Trevlig lördag på er!


Cat women


En sånn här tuffing hade vi på eftermiddagen! :)






Nu kan hon sitta på vanlig stol också.. :)

Rekord i hästsvans! :)






Nalle puh får smaka


Lowas kök

Härlig helg!

Hej! allt försvann som jag skrev... blir någ kortfattat nu, vad trött jag blir...



här är rätten vi fick av sylvi, nån som sett det i butik? mycket gott



Lördagsfika på naturum, skål mamma!


Lyssnar på myrorna i myrstacken


inne hos vargarna..


o mata gäddan! när den får något som den gillar säger den namn, o får den nåt den inte gillar säger den bläää. Roligt naturligtvis!


Älskar dej hjärtat!! <3


Igår var vi på försenat födelsedagskalas! Nisse fyllde den 28 feb, så igår var vi där på fika :)
Lotta hade bakat en himmelskt god äppelpaj! sötaste bebismagen har hon också! :) <3
Bilderna nedan är lånade från hennes mysiga blogg (www.sotnosenattol.blogg.se)






Idag fick det bli frukost vid tv:n.. man kan ju inte missa starten av vasaloppet.. :)

jag o Lowa åkte o hämtade upp gammel farmor o åkte till Ikea. Doftljus stod på listan. De hade nån tävling där man kunde vinna ett "maskeradkit" om mab hittade alla bokstäver i en krokodiljakt, å det gjorde ju vi :) så Lowa ska bli en katt. Visar bilder senare :)


hade bra så länge!


Lovely

ÅÅhh, jag får vårkänslor!! har suttit på ballkongen och druckit kaffe och njutit solen en stund, underbart. Sessan sussar i vagnen här utanför,ser ut som hon mår gott. På förmiddagen var vi hos sylvi och Julia :) vi var ute nästan hela tiden och barna åkte pulka. Vi drog med oss dem till 4H gården och matade hästarna och fåren :) får man det? Sylvi trodde det iallafall :) barna tyckte det var hiskeligt roligt! katten var nog roligast tyckte Lowa...haha :)
hon blir så exalterad att hon skriker..stackars katten




mätt & belåten




Sylvi & Julia ;)

Senn gick vi hem till dem och barna lekte lite och fick pannkakor av Sylvi :) När vi åkte hem, svängde vi förbi affären och handlade lite mat inför kvällen och sessan somnade i bilen.

Igår efter badet ville Lowisen sitta på sin potta. Inget kiss kom det, men det behöver det ju inte heller.
Men hon gillar att sitta där när hon borstar tänderna tex. Tyvärr inte när jag tar av nattblöjan och tänker att hon kan morgonkissa där.. då vill hon INTE sitta..





Igår tog lowa en skifnyckel? är det det tro.. hur som, nånting att skruva med och M visade hur man gjorde. Då ville hon skruva på allt möjligt, det var så sött!


;)

Ikväll ska jag övveraska M när han kommer hem från jobbet med en ny taccorätt! den finns visst itne här i sverige. jag fick det av Sylvi som hon köpt i Norge. Det är nån specialkryddning som man ska steka eller fritera kyckling i, ja vi får se hur det blir. Det såg jäkligt gott ut iaf :)

Ha en trevlig fredag allihoppa!!

Kram

Princess






Här bestämmer jag! <3


Lek & bus

Hejsan!!

Hittils har vi haft en kanon dag!! :) mys och mycket lek o bus.


vi startade dagen med lite frukt till "bolli" efter frukost ;)



senn ville hon att vi skulle leka med lego


efter legot, blev det bowling! :) Lowa har satt på sej strumporna själv... som ni ser :D

Senn bestälmde vi oss för att möta upp Julia och hennes mamma o pappa på leklandet på nöjesfabriken! stor succe' kan jag säga!!








det var inte så lätt att fånga denna damen på bild i farten!! :)






Julia :)


fika paus


Det här var nog det roligaste för Lowa!! hon skrek av lycka hela vägen ner för rutchbanan!! <3 så vi åkte igen,igen& igen... :) den var mycket längre än vad som syns på bilden.


Jag är grymt nöjd med dagen så här långt! o tjejerna också tror jag. Min sover iallafall i sin vagn, somnade som en stock när vi gick hem ;)

Nu skulle jag vilja lägga mej ner o läsa nya vi föräldrar som just damp ner, men först blir det lite plugg.. :(



Kram kram



RSS 2.0