Lördag

Tja!

 idag tog vi en promenad hela familjen. L fick halvsitta ltie, då vi tagit ur mjukliften. Stor tjej nuda ;) hon tyckte det var jätte spännande o sitta o kika. Hon somnade efter ett tag. DÅ gick vi å åt lite lunch/middag, det var lääängesenn vi åt ute.

Ikväll blir det nog en film, då det inte är nåt bra på tv :(



Dagens Lowa





                                                                   koncentrerad..

Fredagsbad

Tjenna


Nu har vi fredagsbadat jag o Lowi ;) mysigt, o hon luktar gott hela hon, är allt där o snosar lite extra ;)
Önskar de kunde fixa en parfym som luktade bebis, hahah, för det måste väl vara den goaste lukten som finns?


Klappa..


                                           klistermärken är bland det bästa Lowi vet ;)


Hellooooo ;)


På morgonen går vi oftast upp tillsammans ( nu när M är sjuksriven) o äter frukost ihop. L får sitta i sin nya stol o leka :)
Imorse hade vi på nån barnskiva och jag sjöng med och gjorde lite rörelser, hon skratta o tyckte det var skitkul!
haha, man måste ju dra nytta av sina jobberfarenheter :) läste ju ändå eftetiskt lärande ett år också förra året, så det lär bli mycket dans,musik och rytmik för lowisen :)


Idag har vi fått tillbaka våran goa Lowa, igår vet jag inte vem som var här o hälsade på. Kan utvecklingssprånget komma o gå lite dag för dag? i boken har jag läst att det kan ta allt från en vecka till ca fem.. ja, vi får väl se helt enkelt.
Har inte ätit något ovanligt heller.. men natten blev väldigt bra iallafall. Hon sov brevid mej i sängen, men när vi kom o skulle lägga oss brevid höll vi på o börja skratta.. lowa hade brett ut sig över halva sängen! armarna låg rätt ut åt bägge håll.. haha. Vi fick sova som inlagda sillar, men hon såg ut o må gott iallafall o det är ju det viktigaste.

I förmiddags var Ls Farmor & farfar här o myste med L och åt lunch med oss. skojsigt. Efter det var jag o L ute och gick. Råååkade gå in på pricken (barnaffär) o handla två som linnen till lillfisen. Egentligen tänkt till sommaren, men de passa finfint till klänningar sålänge. (billigt var det med..) perf!

Nu börjar fredagsmyset snart, bäst att fixa det sista.

Trevlig helg!

Update

Hm.. nu har hon ätit o sovit lite iallafall, men är MYCKET mer gnällig än hon brukar :(

men några smiles har man fått idag iallafall :)







nej, nu e hon lessen igen.

hade

Utveckligssprång

Hello.

*PHU* nu äntligen sover hon.. håll i er "mammagruppen" ja o ni andra med... Vi har haft den jobbigaste förmiddagen ever här. Lowa har gråtit så fort jag försökt o ge henne mat. Helt hysteriskt dessutom :( inte likt henne.. så jag skulle vilja ansluta mej till "minimonsters klubben" hahha :) hoppas det bara var nåt tillfälligt o att hon var övertrött eller nåt, det lär ju märkas när hon vaknar. Idag har hon princip inte ätit nånting :( men... de säger ju att de tar vad de behöver.. jaja.
känner sej så jädra hjälplös bara. Vi försökte avleda gråtet, o det funka ett tag tills hon kom på att hon var ledsen/arg igen.. stackars liten. Men nu som sagt, så sover hon en välbehövd sömn :) man kan då inte va på topp jämt ;)

Igår, när hon var en alldeles glad tjej, utförde hon abrobatiska konster i babygymet :)





Hade'

Fyra månader

Tjenna!

Idag fyller skruttfisen fyra månader ;) Grattis mammas älskling. Det firade vi igår med att Lowa fick nya kläder.. :) ovanligt va? men det är ju sååå billigt..








opps, nu vaknar någon visst till lite. Vi hörs!

Busunge

Tjenna!

Nu är det lungt o tyst här :) skrållan sussar och m är nere på stan på möte. Själv sitter jag här med en välbehövd kaffe.
Känns som om hon vaknar ca 100 gånger per natt nuförtiden.. :( ibland bara snuttar hon på mej, för att sedan somna om efter 2 sek, andra gånger tar det längre tid.. hoppas detta utvecklingstadium går mot sitt slut snart..  jag var inne lite på att införa kvällsgröt som mål innan sängen, för o få henne att sova lite bätte, men jag tror jag härdar ut lite till o ser om det ger sej.

Igår hade vi fullt upp; tvätta,städa, frosta av frysen, bus med Lowi. L och jag åkte även och hämtade upp dezi o åkte ut o inhandlade en matstol till Lowis ;) Så i morse satt vi alla tre vid köksbordet och åt.. eller ja, Lowi åt bok ;) hon tyckte det var kul iallafall. Så där får hon sitta medans vi äter bara, inte längre än så.








                                        någon är påväg runt :) eller försöker hon se tv:n tro...



Häromdagen ställde vi henne i början av vardagsrummet i gåstolen, plockade väl med något några sekunder o vips så hade hon intagit den här positionen..;



Ska väl tilläggas att jag o M anser att hon inte ska se på tv när hon är så här liten, vilket kanske gör bilden roligare ;) Rackarns unge! <3
Hon såg jäkligt nöjd ut iallafall :)

Nu måste jag göra mej iordning för snart ska vi åka o storhandla, so long! hörs ikväll igen.


 
                                       innan läggdags igår...

KRAM

Kärlek

Lowa är helt klart det bästa som någonsin hänt mig. (oss) men det är ju jag som skriver ;) Finns inga ord som kan beskriva kärleken till henne. Älskade barn <3


Äntligen har DU kommit till oss, och gjort mamma o pappa till de lyckligaste i världen.


Älsklingsgooos bebisen mammas ;)

Fredag

Hejsan!

Det var vart lite tyst här ett tag nu, det beror nog på att jag varit ensam med Lowa några dagar. Det tar på krafterna :) M kommer hem ikväll och då är fredagsmyset riggat o klart. jag tycker fredagsmyset är det bästa myset :) När Lowa blir stor tjej, ska hon få en egen liten skål med chips (eller något annat) vi varierar lite. Förra fredagen hade vi fruktsallad. Intressant va!?

I tisdags var jag, mamma o Lowa på bergvik och "gjorde stan" Ls mormor fyndade en massa fina saker till Lowa! Tack. Bland anant en jätte fin rosa jacka :) Efteråt följde mamma med upp en sväng o åt lite försenad lunch med mej ;) Lassange som m hade gjort iordning till mej.
I onsdags var Dezi här en sväng o myste och fika! <3
Igår var vi o fikade med lite bebisar ;) och på kvällen åkte vi ut till mamma o pappa igen.. roligare o ha nån o prata med ju ( o lite avlastning såklart)
Idag på förmiddagen har vi vart hos Ls gammel farmor o hälsat på lite o nu ligger hon o sover på ballkongen så sött!
jag borde egentligen vila.. e snortrött, men ser så mycket andra roligare saker jag vill göra.. så vi får väl se..
att det ska vara så svårt o lägga sej lite.. :)

Nej, ska passa på o fixa lite här nu innan M kommer hem :) det ska bli sååå mysigt!

Puss så länge!


Rhodos 07, längtar efter dej sommaren!

Tisdag

En liten film;



Hoppgunga

Lilla Lowa


Läsa bok

Hej!

Nu är vi hemma hos Ls Mormor & morfar. Vi kom hit igår, å blir här tills imorrn.. så trist väder att köra i & M är ju ändå inte hemma, så då blir vi här. Igår satte vi henne en liten stund i en hoppgunga, som vi haft när vi var små. Det var jätte kul tyckte hon.. :) har en liten film som jag tänkte visa senn.. efter det låg hon "o läste bok" det såg så gulligt ut, presic som om hon läste:




humm...

            







Idag ska vi leka lite med morbror & katten Tindra ;) & ikväll tror jag att Lowa ska få ta sig ett bad här :)

Ha en trevlig dag, så ska jag försöka lägga in filmerna lite senare.

Kramkram!

Sänghimmel

Tja!

Har slängt ihop en hemmagjord sänghimmel till lillsessan nu, blidde bra faktiskt. Jag plockade bort bågen som är till hennes babygym, då hon ändå inte ligger så länge idet eftersom hon softast vill sitta upp numera.. så den fick bli en lekmatta istället. Jag satte upp bågarna på hennes säng istället och hängde upp hennes leksaker i öglorna. La senn över den vita kappan (som ska bytas ut när jag hittar nåt bättre) det vart succe'! hon skratta och pratade med leksakerna hur länge somn helst! hhihi..




Nu sover princess i sin lilla prinsess säng och vi ska äta pasta carbonara (en light variant!)
senn som fredagsmys ska jag slänga ihop en fruktsallad med chokladyogurt till! inga fel. Vi ska även se på Lets dance, såklart!

Trevlig kväll alles!

Med en liten Lowa i magen

Skrutt fia sover efter en promenix med vagnen, så jag sitter här o kikar igenom gamla bilder..

Här är några från i somras, men Lowi i magen;




                                                 Det är magiskt, helt enkelt. Att bära ett barn.


Nu äntligen börjar hon vakna till. Hade'!

Någon har visst vuxit...


Hej.

Natten som varit har inte varit så jätte bra faktiskt... hon som alltid sovit minst 6 timmar isträck sedan hon föddes, äter nu senaste nätterna 5-6 gånger per natt.... :( tillväxtperiod? utvecklingsperiod? nån som vet? Det slutade iallafall med (vid 05.00) att hon fick ligga brevid oss o sova. Då somnade hon medans hon höll mej ihanden, MYS! hoppas detta är övergående iallafall. Jag tippar på att hon är inne i någon utvecklingsfas, så jag ska hålla ögonen öppna för att se vad det är hon försöker utveckla.

Jag kom fram till en sak inatt iallafall.. någon har vuxit så det knakar :) När hon var alldeles pytteliten, gick jag alltid upp och ammade henne i vardagsrummet på natten. För att få henne o somna la jag henne på min mage ett tag. Detta resulterade alltid i att jag själv alltid somnade också, så så där sov vi om nätterna. Jätte mysigt verkligen! saknar det lite..
Inatt la jag också upp henne på magen, eftersom hon hade så svårt att somna.. shit vad stor hon blivit..haha! det var liksom inte alls lika smidigt som förut ;) lilla fiiisen.

På BB




Såååå trötta..hahah! Tack för den M

Slingat


Hej på er!

Har försökt o skriva det här inlägget länge nu, men med en ammande skrutt, blir det lite svårt ;P nu sover hon iallafall i sin säng. Får se om det är för natten, eller om hon vaknar till igen. Man vet aldrig riktigt. Igår somnade hon iallafall innan elva, så det får väl va okej när man är så liten ;)

Idag har Jag o L vart på lite babymassage. Senn skyndade jag mej hem med Lowi till M och gick till frisören. Såå lyxigt! och så nödvändigt. Jag hade en utväxt som jag aldrig haft förr.. men nu är den alltså veck. Gött!

När jag kom hem satt mina älsklingar o busade och lekte :) saknade inte mamma hon inte ;)

Tog fram en spegel här på eftermiddagen och ställde på golvet, det gillade hon





Å alla dessa pussar... ;)




Nej, nu får jag stänga av datorn här, så vi hinner ha lite vuxen tid innan sängen kallar på oss.
Sov gott!

Välkommen hem Julia

Tjo!

Idag kom våra vänner hem från Norge, med sin lilla Julia! detta var naturligtvis värt att uppmärksammas!
Vi åkte hem till dem ( de hade inte hunnit hem) å välkommna lilla julia ;)




                                                   M sätter upp ballongerna

Lowa satt och bestämde hur det skulle se ut! ;)

                                          Välkommen hem gumman!


ps. Det var Lowa som låg bakom id'en ;)

Utsikt

Hellllo.

Är helt slut efter promenixen idag, så träningen får vänta.. :( Vi ska snart se på en av irene Huss filmerna ( jag har presic upptäckt dem) o äte lite kvällsmat.

På onsdag ska vi på föräldragrupp igen, ska bli kul o träffa alla igen, det var ju ett tag sedan nu.


Utsikt från skötbordet

På fredag ska jag träffa Sanna! det var allt för länge senn o det ska bli jätte kul :) snart får de en liten till <3

Trevlig kväll!

Måndag

Godmorgon!

Jag & Lowi tog tydligen sovmorgon idag med :) Mysigt o ligga o snosa när M har gått upp tycker jag. Hon somnar lite senare än vad hon brukar nu, runt tolv, halv ett... så då får man ta sovmornar :)

Idag ska jag o L ta en långpromenix och senn ska jag sticka iväg o träna. Jag har haft muskelinflamation i ryggen ett tag, men nu är det bra igen. Skönt.

Lowa fick post idag, från Karlstad kommun. Trevligt! en spöket Laban handdocka. Det tackar vi för.

L sitter nedanför mig här i babysittern och fullständigt tjuter av skratt..hihi. 2 skallror har hon o leker med..



Vi hörs säkert senare idag

Kramkram!

Sweet dreams




En dotter

Det kommer garanterat komma mycket scrapboocking här framöver, då jag hittat en sida där man kan göra det på nätet ;)


Söndag

Härliga söndag!

imorse låg jag o Lowis o snosade ända till tio över elva :) då tyckte m att vi skulle vakna..hehe. Han hade bakat scones, mycket uppskattat får jag lov o säga.

Sedan har dagen bestått av en tripp till affären o handlat lite mat, bus och lek med Lowa.

Igår kväll var det mys i soffan. Vi såg på en film Irene Huss, riktigt bra! lite otäck sådär.. :)

                                            Påväg att rulla runt :)

















På onsdag ska jag äntligen få göra slingor i håret!! åååhh, det ska bli sååå gött. Längtar som tusan!

Trevlig söndags kväll !

Lördag

Hello!

idag har vi varit i mariebergsskogen och fikat på Naturum med A, S och lille H :) trevligt,trevligt :)

Senn har grannen vår vart inne o kikat på våran lägenhet och vi på hennes, för eventuellt framöver kanske vi ska byta.
Hur smidigt vore det inte!? det var fin iallafall och man kan ju inte låta bli "att flytta in mentalt" Lowis skulle då få ett liten prinsess rum eller liknande ;) ja, vi får se helt enkelt, men enklare flytt kan man nog inte få som småbarns förälder :)

Igår kväll fick L provsitta i gåstolen några minuter, hon tok skrattade! tyvärr fick jag inte skrattet på kort, men nöjd var hon iallafall..




hon passade även på att ha "dregel sm" på pyjamasen ;P


det duger inte bara med en skallra, inte ;P

Nu ska ajg o Lowi ta oss ett bad, o M lagar kantarellpajj! mumsfilibabba!



Trevlig lördagskväll!

We are family

    Hänger i våran hall nu..

 Mamma, pappa, barn :) eller ja.. mamma, barn, pappa :)

friska

Hej! nu börjar vi bli lite piggare här iallafall. Lowa är frisk och jag med. M är på bättringsvägen.
Vi har precis kommit upp och ätit frukost nu. Sovmorgon idag med. Om en timme ska jag o Lowa möta upp Wilmer och Elle på stan för en kaffe ;) ska bli kul, det var längesenn nu..

Igår kväll fick jag för mej att jag skulle baka dumle muffins. Lowa satt med hon också ;)

                                     nästa år kan hon hjälpa mamma att baka :)


hej hej ;)


nej, nu ska vi göra oss iordning här, så vi hinner.

kram så länge

Febertjej

Hej!

Vi som trodde hon var opåverkad av sprutan igår, men icke... senare på kvällen hade hon 38graders feber. Hon låg hos oss i sängen och var allmänt på bra humör ändå. marcus hade 39 i feber och jag var sjuukt trött och behövde en powernapp för att orka vara vaken med lillfisen, som var tok pigg. Marcus gick upp med henne igen och lekte lite samt bytte på henne. Senn kom han in med henne i sovrummet o sa att febern stigit till 39 :( mammas lilla bebis hade 39 graders feber...

Men som tur är kan bebisar ha lite högre feber, utan att det är någon fara. Hon fick sova i sin blöja och ett tunnt täcke.
Klocklan tre vaknade hon till och jag kollade febern på henne, då hade det gått ner till 37,2 plus att alvedonen hade slutat verka. Skönt!!

Idag har hon ingen feber heller. Vi har vart ett ärende till banken och vart ute o gått lite, så nu sover hon o vi lagar mat.
Kotletter, potatis,brunsås med kantareller blir det idag :)




 

Vaccinerad bebis

Jepp, då var de första sprutorna avklarade.. phu! mamman var mer nervös än bebisen ;P
Gjorde ont i mammahjärtat, när hon gallskrek efter andra sprutan :( men som tur var gick det fort över. :)
När jag gick hem med henne senn, skrek hon hela vägen. Till slut gav jag henne nappen (som hon brukar rata) då snuttade hon som bara den ;) gullungen.

                                                                        snuttning på vägen hem ;)

Var rädd att hon skulle bli lite grinig, och hängig av sprutan, men så här glad är hon nu :)


så, det är nog ingen fara :)


Idag fick jag hem ett kanon fint halsband jag beställt:


Är mycket nöjd. Lowa runt halsen och marcus runt fingret ;)

Köpte en begagnad gåstol till skrutten idag. Den får dock vänta några månader till, men den var så billig att jag slog till.

Nu grymtar hon där inne, så jag ska gå dit o snosa lite. M ligger i badet.

Vi säger godnatt med denna "nyårsbild"


    Natti natti

Sovmorgon

Hej.

Imorse gav vår lilla älskling oss sovmorgon! tack gumman ;) Eller hon vaknade lite innan nio (sovmorgon redan där iofs)
senn gick jag ner i tvättstugan o slängde in lite tvätt, när hon hade fått lite mat. När jag kom upp igen låg de o snarkade ikapp, mina älsklingar <3 Lowa i sin säng o M i vår. Jag hoppade ner jag med, för jag känner mej lite krasslig :/ vi fick sova ända till elva! Senn blidde det frukost och lite familjemys i sängen :) kikade lite på skrållan & tjorven på tv, som mamma tipsade om ;) senn gick jag o Lowa ut på en liten promenix och hon sover fortfarande. M har nog lite feber och är lite hängig :( Lowa e lite snuvig och har hostat en del här på morronen.. :( får se om hon får ta nån vaccinations spruta imorrn..?

I lördags var vi hemma  hos L,s farmor & farfar, Där bjöds det på kotletter med kantareller och brunsåss o potatis, fantastiskt gott! vi fick även med oss ett par påsar kantareller hem och lingonsylt, tackar!
senn hade vi julklappsutdelning,


Farmor & Lowa. lowa har längtat efter farmor, o farmor hade miinst sagt längtat efter Lowa ;)

tyvärr så tog batterierna i kameran slut, så det bliddee bara en bild.


STORT GRATTIS till Putte & Silvy, som på nyårsdagen fick sin efterlängtade lilla Julia! :)
Äntligen kom hon, Lowas kompis ;) Lowa & Julia, hur mysigt låter inte det? hihi. Hoppas vi ses snart.

Nej,tror jag ska lägga mej en sväng till nu medans hon sover. Finns nämligen ingenting här som måste göras! gött.

Kramkram


å ett litet kort på lillfisen. Den virkade filten på bilden, har Lotta virkat! så duktig, den är såå fin. Ni ska få se den lite bättre nån dag.

Godnatt

"lånade" ett par bilder från Lottas blogg från igår:





nu är det godnatt för mej, tror jag.. hon sover nu iallafall, så vaknar hon så tar jag iallafall en powernap!

Pyss

Nyårsafton 2008

Hello.

Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton igår, lugn och mysig :) Lowa har börjat med att hon har svårt att koppla av när vi inte är hemma, så hon höll sej vaken till 01.00, då somnade hon som en stock.. hon har vaknat några gånger, men hon sover faktiskt fortfarande, lilla skruttan.

Jag o Lowa åkte ut till Lotta vid tre tiden o inväntade grabbsen som var o handlade. Lowa lyckades charma Lotta, tror jag minsann, pratade och skrattade ;)

Vi började med att fira lite jul ;)


En gla' Lotta

                                                                               En gla Nisse


Lowa fick jätte sött "baby bowlingset" bland annat, jätte tack!

Lite mys medans man inväntar det nya året, är ju aldrig fel. Nisse tände brasan, så det blev varmt och skönt    
                                            kan man säga :P Lowa fick ha endast blöja ett tag ;)


Grabbarna fixade maten och Lotta fixade efterrätten. När det fixades i köket svidade Lowa om från julklänning till nyårsklänning ;)


Nyårsfin :) Mammas älskling



Sen var det dags för nyårsmaten, som bestod av: "Mackan o nisse special" vilket innebar, Bakpotatis med smält vitlökssmör och timjan, strimlad kyckling med provensale kryddning, pepparstek med chilibearnaise, avocado med toastskagen till det en grekisk sallad med vitlöks bröd! mmmmmm! gott.


;)




Lotta hade gjort ett varsitt placeringskort :) man skulle skriva sitt nyårslöfte på baksidan.



Till efterrätt hade lotta gjort jätte god hemmagjord daimglass med egna hallon till ;) yammie!
senn gick tiden väldigt fort och klockan började närma sig tolvslagen. Vi förberedde lowa och hällde upp i glasen. (Trockadero för mej, kul värre..)


Vackraste tjejen, i väntan på tolvslaget

                                                                                 Älsklingar


La familia

                                               Gott nytt år! <3

Just nu sitter vi o väntar på ett väldigt speciellt och betydelsefullt samtal.. :) mer än så säger jag inte nu.


Hoppas lowa vaknar snart, för nu saknar jag henne.. hon har sovit läääänge nu! hon var bara vaken i en hlvtimme i våran säng förut vid 10 tiden, då låg hon o gnällde lite bara, för hon var så trött att hon knappt orkade gråta.. stackars liten.. så hon har ju minst sagt sovit länge nu...

Puss, så länge!

RSS 2.0